En lördag i Skara

Började dagen med att börja kolla på en film, Gray matters hette den, den var rätt mysig faktiskt. Lagom ansträngande. Sedan vart de simning med Cattis, simmade 1 km idag och jag körde även ett besök i solaret, så himla skönt. Vardagslyx. Sen provade vi på ångbastun, de va helt läskigt, man såg ingeting och de va svårt att andas så de var ingen hit direkt. Är lite sugen på att prova på vattenruschkanan i badhuset. Haha! En vacker dag kanske.

Kom hem och käkade lite och kollade klart på de sista på filmen. Nu har jag precis bläddrat i Vouge collection som jag fick låna av Cattis. Inspirationen börja komma tillbaka litegranna iallafall... Ska ta och göra arbetet om silke/siden, eller börja iallafall. Sedan kanske jag ska måla. Får se hur jag känner när jag sätter mig med papper och penna, om de blir nått bra.

Inne i min bubbla

Nu sitter jag i skolan. Idag blev det ingeting vettigt gjort, snarare ogjort för jag pajjade mitt tricotplagg. Så har klippt nya dela och ska börja om, de måste ju torka först från tvättningen. Alltså kunde jag inte göra nått på den idag. Så har mest bläddrat i tidningar och suttit och snackat med klasskompisarna.

Sjukt oinspirerad. Helt inne i min egna lilla bubbla och försöker gräva och komma på nått bra. Men just nu är de stopp. Måste nog sätta mig ner och måla lite och kanske få igång min kreativitet igen. Kanske ska shoppa loss på lite tidningar och få lite inspiration, men hitta knappt nån tidning som jag kände för att kolla i, men får nog ta och skärpa till mig lite och chansa på nån. Jag behöver nog min sthlm-vecka som kommer inom kort!

Ikväll blir de tacos framfört tven, känns lagom ansträngande.

På söndag var planen att åka till Borås och kika på deras utbildningar. Kollade tåg och sånt nu, de va lite väl dyrt för att bara åka och kolla på utbildningarna (ca 400 kr), men vet inte om jag vågar ta bilen! Så vi får se hur de blir med den saken.

Imorgon ska de ju simmas som sagt, och då tänker jag ofta en massa och då kanske jag kommer på något bra igen! Vi ska ju göra en kollektion på ca 5 outfits som jag vill börja med, men som sagt, oinspirerad. Man ska ha ett märke och kundgrupp och massa sånt. Kul kommer de nog bli, men som sagt även här stopp.



Utflykt

Det blev en heldags utflykt idag till Stenebyskolan. Vi åkte kl 10, så vi fick lite sovmorgon. Det var en lång mycket krokig småväg dit, men vi kom fram och kollade runt lite och fick information. Läraren verkade vara lite virrig, men jag hörde att hon hade ett bra rykte bland gamla elever också, så hon kanske är duktig ändå. Ska söka någon linje där iallafall, kläder heter den. Jag ska sikta på de andra året direkt, en fördjupning helt enkelt. Helt ny var den utbildningen, första året med ett fördjupningsår. Spännande.

Vi stannade på vägen hem och shoppade lite på Överbyn eller nått sånt, kommer inte riktigt ihåg va de hette, men nått köpcentrum i Trollhättan iallafall. De blev 2 baslinnen, 2 små koftor och gardiner till köket. Så nu har jag satt upp gardiner och klockan i köket (äntligen). Försökte mig på att fixa min hylla i vardagsrummet också, som ramlat ner lite, men jag måste borra djupare hål för att få de att funka, så de får bli en annan dag, imorgon kanske!

Börjar tröttna lite på min bil. Den var min bästaste bäste men nu busar den bara hela tiden. Idag började de blinka ett rött utropstecken. Jag visste verkligen inte vad de innebar, så jag ringde lite backup och de var bromsolja som behövde fyllas på. De hjälpde ju dock inte superbra, bromsarna sög hela dagen. Men de ska förhoppninsgvis fixas när jag är i sthlm om nån vecka.

Imorgon blir de skola först och främst, får se vad jag hittar på att göra, men de lutar nog åt tricotplagget. Kanske, kanske att jag tar tag i att fixa mina byxor. I helgen blir de iallafall till att simma på lördag. Det är planen. Sen får jag se. Borde göra en skol uppgift om siden också.

Lite vimmel

Iallafall några kort sen utekvällen i Uppsala..! Kvällen började med en liten fördrink med Ylva och sedan var v en sväng förbi Gillet och träffade upp de flesta där. Sedan vart de BJ med mycket dans och mycket skoj!





Jackor is the shiet

Tillbaka i Skara och skolan. Det går fortfarande frammåt med jackan och jag har börjat planera mitt nästa plagg som är frivilligt. En jacka till. En ljusgul. Självklart vill jag väva tyget till den med, så nu har jag börjat planera en väv som jag ska göra på egen tid efter skolan. Men de ska bli kul, behöver nog inte lika mycket tyg nu heller. Vi får se! Spännande! Det har vart så himla kul att sy jackan, så jag ville helt enkelt göra en till! Och nu får jag väva lite också, fast jag har sömnad. Ser faktiskt fram emot de :) De är rätt skoj! Men dock inte förarbetet, men de får jag stå ut med.. Haha!

Idag slutade vi kl 1 och de har blivit lite film-mys här hemma. Startade med Eden Lake, nån skräckvariant, var väl sådär, sedan tog jag tag i att kolla på Hairspray som jag inte hade sett än. Den var mysig.

Har lagat mig lite käk och de verkar inte vara nått skoj på TV så de blir en tll film inom kort.

Mobilen har kommit också! Den blev ju dock levererad till hemmet i Uppsala, så jag får hålla mig tills nästa fredag! Spännande! Vill ha nu!

På torsdag ska jag och några brudar i klassen åka till Steneby och kika på lite textil och designlinjer där. Spännande.


Liten snabbis update

Nu är jag hemma i Uppsala! Wi! Förkyld som bara den och kunde inte få njuta när jag väl fick käka lite sushi, eftersom de inte finns något sushiställe i Skara. Sämst. Maten jag äter smakar ingeting! Jaha. Ännu sämre!

Igår var jag på stan med Sabina och sedan blev de en snabbis till sthlm också. Men ingen shopping! Bara foder till min jacka! Ett lila, mycket fint! Hämtade nyckel hos mormor och fick lite vägbeskrivning, ska ju bo där om n¨gon vecka då jag ska ha praktik i sthlm på Designgalleriet.

På kvällen vart de lite mys först med familjen och tacos och sedan blev de lite avskedsmys hemma hos Oskar som åker till Alperna och säsongar.

Idag har jag jobbat på ikea och så blir de även imorgon, sköna tider, 11-17 bara :) Men ändå, lite extra moneysar är ju bra!

Ikväll blir de lite fest också, vill ut och se folk! Härligt!


Hem!

Idag var jackan såklart planen för dagen. De blev ett luvmönster, en provluva och en riktig en och sedan lite andra detaljer, motvecksplatta och formpressning. Sen fick de bli till att sluta runt kl 3, gick hem så fort jag var klar med de jag kunde göra på jackan. Börjar bli lite förkyld och mådde inte riktigt på topp. Men nu är de bara lite halsont och lite snoringt, men de kan man ju stå ut med.

Imorgon åker jag hem! WI! Äntligen! Har storstädat idag också, avslutade med att torka golvet och allt. Haha, de är ju så skönt att komma hem till ett nystädat hem, och nu kommer jag få göra de efter helgens äventyr i Uppsala.

Plugg, plugg och plugg i Paris

Jaha, skolan fortsätter. Jackan går frammåt, sjukt kul är de faktist! Jag skulle precis börja måla mönstret till luvan, men tydligen hade jag glömt pappret hemma, så de va ju inte så najs. Får ta de imorgon då.

Idag kom de en person från CIS och berättade om utlandsstudier, de är ju de som gör.. Haha de lät som de va värsta CSI eller nått, men de är förkortning för Center for International Studies. Utbildningarna var i Milano, London och Paris. Dessa hade olika mer inriktningar och den i Paris hade Haute Couture. Jag vill..! Men ja, franska. Men funderar på att köra nån form av franskakurs på distans, inte bara för att jag skulle vilja gå den utbilningen. En dröm är ju att bo i Paris eller så, så varför inte förbereda sig ifall att? :) Haha ja men va fan! Utbildningarna är ju dyra som stryk men jag känner ändå att jag vill kunna lite mer för att söka dit, även om man inte behöver kunna nått så vore de ju ändå bra så man kan lära sig så mycket som möjligt..! Jaja, men de återstår att se om de blir aktuellt. Men de är de här jag vill. Jag vill designa.

Har ju kollat massor med utbildningar och inom kort ska jag börja slipa på ett personligt brev, sedan ska de börja sökas. Men snart ska pannkakan börja stekas och då ska jag kolla klart på Benjamin Buttons otroliga liv.

Lite skolsnack och hemlängtan

Skola idag såklart. Jackans flesta delar sitter ihop och är insydda och mönstret är ändrat så de passar till fodret sen. De går frammåt helt enkelt. Imorgon blir de nog inte så mycket tid till att sy på den, vi måste ju vara ute ur salen kl 1 för salen är upptagen. Så imorgon ska jag tvätta lite tyger och sy lite för hand här hemma tänkte jag. Vi skulle få lite information av någon också om design utbildningar utomlands, de ska bli skoj och höra lite om de!

Har ju kollat massa om flera utbildningar nu, forsättnings kurser och sånt. Och en som jag verkligen vill gå är Modefabriken, också på 1 år och den är i Malmö, inriktar sig mot oss som vill bli designers. Så den lät hur bra som hellst, massa kurser som jag vill gå hade de också! Jag vill bara veta om man kommer in eller vart man kommer in eller om man kommer in. Ska ju söka allt jag hittat typ, så de vore ju ganska sorgligt om jag inte kom in på någon! Haha... Man får ju hoppas!

Vill fortfarande åka hem till Uppsala. Och snart ska jag få göra de. Åker hem på torsdag eftermiddag, så då har jag hela 3 dagar i Uppsala. Känns så himla värt! Då ska de festas med älskade! :) WI! Bilen är lagad också! Åh så underbart! Tack daddi!


Fest med finbesök

Lite foton från början av kvällen. Sedan blev de tyvärr inte så mycket kort, Nina har några fler, men glömde lägga över dom.. Jaja, de var fest i Skövde för fulla muggar iallafall. Kul med lite besök! Verkligen underbart!


Wiho!

Nu är förfesten i full gång. Lollo och Nina kom :D Hur glad som hellst är jag! Helt lycklig i hjärtat. Vi har käkat tacos och nu är de förfest med bål och massa mys. Snart ska vi bege oss till Skövde och festa! Haha! Men iallafall, bättre än skaras uteliv kan jag nog lova! Bilder kommer imorgon!

Simmat har jag också gjort med Cattis. Och sen vart de lite sola solarium också! De va najs.


Lite små pyssel i småstad

Fredag. En hel vecka har gått, igen. Fort går de! Idag så har jag börjat sy på jackan, gjort allt som jag fått i uppgift av Anne och sen så har jag sytt ett foder till en kuvertväska som jag vävt och så har jag börjat sy på mitt tricot plagg som just nu ligger i tvätten så jag kan sy klart de på måndag. Så har hunnit med ganska mycke idag faktiskt. Jag och Cattis var in på en secondhandbutik på väg till skolan och jag fyndade mig en pälsjacka för 100-lappen. Najs ju! En svart, kort, söt.

Nu sitter jag här med datorn och tven och lite små projekt som ska sys för hand, men snart blir de nog sussning.

Just nu vill jag verkligen inte vara här. De bara kryper i kroppen. Jag vill åka HEM! Till Uppsala. Till alla. Till familjen. Till fest. Till folk. Till rörelse. Till jobb. Men nästa helg, då ska jag hem. Och imorgon känns de förhoppningsvis bättre och jag ska gå och simma. Har jag tur så kanske Lollo kommer också! Och då skulle vi på fest i Skövde. Men ser inte så ljust ut, men jag håller tummarna lite i smyg!

En liten snabbis

Idag var de skolan som gällde såklart. Alla mönsterdelar är nu utklippta och så har jag sicksackat runt allihoppa också, de tog tid och var sjukt tråkigt, men nu är de gjort och imorgon ska jag sy ihop lite delar och sen ska jag sy foder till mina kuvertväskor också! Iallafall en... Får se om jag hinner något mer.

Jag känner mig ganska duktig med min organisering vad gällande min jacka än så länge. Har numrerat och skrivit på alla mönsterdelar vad för del de är och att de är "puffjackan", jag har även skrivit ett A4 med vilka delar man ska ha för att mönstret ska vara fullständigt. Men resten av ordningen är KAOS. Måste skaffa pärmar. Minst 3 till ungefär.. Och då kan ni ju tänka er kaoset av papper och platsfickor... Skåpet är också sjukt stökigt, slängde bara in grejerna innan jullovet för vi skulle byta skåp med den andra gruppen... Ska ta tag i de med. Senast använd, överst. Organiserat kaos.

Har inte gjort så mycket mer än skolan, gick hem runt kl halv 7 och har väl käkat torsdagsmat, soppa och pannkakor. Ska nu kolla in och anteckna om diverse utbildningar jag vill gå så jag har en liten plan...

GRATTIS till Rebaz som fyller år idag :) Hoppas att du får lite tårta nu då!




Igår gjorde jag ett klipp och imorgon ska de klippas

Haha fyfan va jag fick till rubriken! Dagen började med att jag försov mig en  kvart, och de är den tiden jag burkar ha på morgonen, vaknade alltså när vi skulle gå. Men la in en speed och tog sedan cykeln och jag hann ifatt Carro och Cattis som jag går tillsammans med till skolan. Kom i tid iallafall, de är ju de viktigaste!

Skoldagen började med formgivning och vi skulle rita våran jacka, jag hade redan gjort en bra med färg och massor av skisses, men gjorde en till, blev riktigt nöjd med den faktiskt, kanske ska ta ett kort på den så kan ni få se. De blev som jag hade tänkt mig faktiskt, de brukar ju altid börja som en bra idé, sen får man inte till de, men idag lyckades jag med de iallafall! Wi! Sen var de mönsterkonstruktion och kragar till kavajer. Sen var de sömmnad resten av dagen och mönstret är nu nästan klart. Eller de är klart för nu. Ska göra en luva också, men ska sy en hel del på själva jacka först innan jag ser hur jag ska göra med luvan, så mönstret får vänta tills de är dags. Så imorgon blir de nog till att klippa till i tyget, LÄSKIGT! Mitt tyg, som är på en fin rulle ska nu bli bitar, och de finns inge mer, någonstans. Bitarna måste bli rätt. Jag måste klippa rätt. Jag måste sy rätt. Känner mig lite pressad kanske...! Haha nej men de ska bli kul som bara den när den är klar sen! Helt gjord av mig från tyget, designen och ihop sydd av bara mej. Ballt ju! Ingen annan har en sån. All Frida.

Annars så har jag vart sjuukt trött idag. Somnade ganska sent eftersom jag somnade i filmen om Benjamin Buttons liv och såg aldrig klart den, får kanske bli idag till middag! En hel timme sov jag från kl 7-8. Blev arg på mig själv när jag vakna, men va ska man göra. Kan ju inte göras ogjort direkt.

Ja och igår så köpte jag mig en mobil. Jaha? Bara sådär liksom. Men de känns bra! Den var inte så dyr och jag hade kollat runt lite då jag tänkt byta abonnemang och ta en mobil då med, men vill inte ha nån bindningstid och blabla, då måste man ju köpa mobilen direkt, så hitta jag en jag gillade för bara 995 kr, helt vit och fräsch. Men tänkte kolla lite på tradera och sånt kul, så hittade jag en där så slog jag til. Satt och vaktade de sista 30 min, sen vann jag! :) Wii! Gissa vilken fäärg? ROSA, såklart! En såndära fusk iphone, hiphone mini. Ändå söt. Och bättre än min mobil iallafall då den börjar ge upp totalt nu, stänger av sig och man hör inte vad folk säger ibland...

Idag har jag köpt en Orkidé, en rosa där med såklart. Fin. Adventsljusstake ner, orkidé upp!

Ah och drygt idag då. Jag har tvättid, så gick jag ner med tvätten och proppa in den i maskin, så kom jag på att jag glömt tvättmedlet. Men tydligen hade jag inget, de va slut. Så då fick jag gå och köpa nytt. Cykeln lämnade jag i skolan också, för råkade ställa den på fel sida så låser dom där efter halv 4, så får ta den imorgon. De va drygt iallafall. Och laga mat ska ske nu också. Och jag känner faktist hur en huvudvärk kommer smygandes, så får proppa i mig en ipren.

Här har ni en bild på mobilen iallafall, sötaste ju!


Kort skoldag och pluggtiden blev filmtid

Idag så slutade vi kl 1 och då blev vi utkastade. De andra eleverna på skolan skulle ha indviduellt val och då ska dom ha salen, så de blir inget till att jobba kvar. Kan ju vara lite bra ändå, då blir de en tidig dag i veckan och en sovmorgon på fredagar, då vi har eget arbete. Lite vardagslyx. Men de är ju kul i skolan så vet inte riktigt om de är nån lyx att man måste gå hem.. Haha..

Idag har jag börjat med mönstret till jackan iallafall. Fram och bakstycke är nästan klara! Sen är de en luva, ärmar och lite linningar och fickor och sånt som ska till, men de är igång! Hoppas de blir bra nu!

Nu har jag redan kikat på en film idag, While she was out, den va ju dock inge vidare... Tänkte ta mig en liten lässtund nu efter lite Internettid och sen blir de till att laga mat och slå sig ner med nästa film som ska bli The curious life of Benjamin Buttons filmen med Brad Pitt. Den verkar ju jättebra!

Annars har jag städat lite idag också! Och fått studiebidrag av CSN, så de va ju trevligt, nu kan man börja betala allt då.. Sånadär skojiga elräkningar och ja... Haha..! Jag ska nog köpa mig lite blommor också!

Jag vill åka utomlands! Tror ju dock inte att jag är ensam om den viljan. Lite värme behövs. Idag var de ju inte så kallt men snart kommer väl snön igen. Hade inte ens tänkt på de förrens vi snackade lite påvägen hem jag och några klasskompisar. Hoppas att de inte blir nån mer vinter nu! Vår tack! De var ljust när vi gick hem från skolan idag med, lite nyvår idag... Klockan va ju 1, så de va tyvärr därför. Nu är de svartsvartsvart ute igen. Jag har adventsljusstaken kvar kom jag på nu, borde kanske ta bort den..! De får bli när de nya blommorna kommer upp i fönstret! Så de betyder att jag måste köpa blommorna snart! Så kan man se på den saken!

Efter en heldag i GBG så fastna bildörren i bänken

Nu har man kommit hem från GBG och mumsat i mig lite varmakoppen och lite rött te.

Vi började dagen med en biltur till ett tapetmakeri, de var fasinerande hur avancerat de var att trycka ett mönster på en tapet, vilken process för en tapet liksom! Men ändå häftigt.

Sedan begav vi oss till Colourhouse och där fick vi lite information om färgsystem och massa sånt kul, de var riktigt bra att kunna! Fanns helt underbara pärmar med alla möjliga färger med tygprover, hela 4 stooora pärmar! Jag vill ha en sån uppsättning, den kostade ju dock 44 000 kr. Helt sjukt mycket pengar! Fanns mindre varianter också, en annan variant som var lite enklare och mindre kostade 16 500 kr... Men så underbara va dom, verkligen inspirerande med att blanda färger och kolla vilka som går bäst ihop, skulle vara så värt att ha en sån! Kanske nån gång i framtiden! :) Sedan fick vi lite uppgifter och en trendupplysning, de va skoj! Så fick vi kolla lite i inspirationsböckerna också, som för den delen inte heller är så billiga, 12 000 kr/st. Ta betalt hade dom helt enkelt inga problem med. Men folk betalar ju, så why not?!

Sen vart de en sväng förbi Gårda tygbutik, men de blev ingen shopping. Efter de va vi lite hungriga och runt hörnet låg en Japansk/Thailänds restaurang så den fick de bli. Tjocka i mig massa sushi och blev sjukt mätt! Sen bar de hemmåt.

När vi var på väg hem fick vi ett samtal av den andra bilen som åkt hem före oss. En tjej där hade råkat smälla upp bildörren så den hade fastnat i en bänk som stog brevid... Haha... De verkade va lite panik men vi gav tipset om att röra bilen lite frammåt.. Dom bad ju dock om mobilnr till en kille i klassen och tänkte fråga om han hade nån kofot eller likande... Men dom löste de med att lyssna på vårt tips! Tur :) De var ändå lite komiskt... Haha! Men slutet gott..!

Har vart en lärorikdag men nu är de dags för sängen (efter diskning och hela fixa-sig-för-att-sova-processen) och imorgon är de skola igen, då blir de dags att köra igång på jackan! Spännande!

Lite bilder från de första studiebesöket hittade jag hos Cattis, så jag snodde dom litegranna bara.. :) De första är maskinen som dom trycker tapetern i och sedan har vi färgerna. Valsar kallas rullarna ni ser sen och de är de som tyrcker mönstet. Sen vart de lite bilder från restaurangen.




Duktiga jag liksom!

Nu har jag kommit hem och satt på potatism så nu står den och kokar och till blir de sill. Haha där fick jag till ett litet rimm!

Först cykla jag till badet, vilket jag tycker bara de är duktigt, sen simmade jag en hel kilometer. De kanske inte är så mycket, men för mej va de de, världens långsamaste simmare tror jag att jag är, tog mig 45 min att simma 1 kilometer, inte direkt världsrekord. Men de va ju faktist första gången, så vi får väl se om jag blir snabbare och får färre kallsuper, 4 stycken idag, fy! Hoppas inga ungar hade kissat i poolen idag, inga vuxna heller för den delen.... Sen tog jag mig en snabb bastutur och sen vart de lite snabb solning också, men de va skönt. Sen cykla hem då, världens motvind, kom ju knappt frammåt! Tack för den, som om jag inte redan va het slut i benen.

Känner mig faktist helt slut i hela kroppen, så de måste ju vart bra iallafall! De är ju inge jobbigt när man väl simmar, men när man går upp ur poolen känns de ju som om man väger en sådär 200 kg, lätt som en flodhäst, vad nu dom väger, men ja... Har shoppat frukt och grönsaker och lite naturgodis för lyx! Nu är de inte heelt tomt i mitt kylskåp längre, känns bra.

Får se hur kroppen mår imorgon då, när vi ska åka till GBG på studiebesök hela dagen. Hela klassen ska åka tillsammans, de ska bli kul!

Godmorgon gott folk!

Nu har jag vaknat och väntar på att mitt te ska svalna lite så de blir drickbart. Jag har packat upp väskan också, de var de första jag gjorde när jag gick upp efter att ha tagit lite bildbevis på hur skönt de är att ligga kvar i sängen när man vaknar!

Efter jag klunkat i mig mitt röda te så ska jag bege mig till badhuset och simma! Har kollat upp öppettiderna och tydligen hade de öppet även på söndag, lite chockad faktist eftersom öppettiderna inte är de bästa i resten av stan. Jag tror jag har beslutat mig för att ta cykeln till badstället och sen om jag inte är hel slut ta en promenad lite senare på dagen, duktig ju! :) Eller ja vi får väl se hur duktig jag blir, men de är planen iallafall... Haha!

Hittade lite bilder från när jag och Sabina hade en rejäl dejt med indiskmiddag och bio. Så dom kan jag ju bjuda på nu, bättre sent än aldrig! Och som sagt bildbevis.



Lördag med lite duktigheter och en god tanke

Idag drack jag mig en stor kopp rött te till frukost, sjukt gott.

 Sen har jag försökt mig på photoshop, klarade bara nån grej sen så var de tvärstopp. Jag blir ju så irriterad på mig själv när jag inte fattar men jag hade ganska bra med tålamod idag och försökte och försökte sen sket jag i de och skickade vidare uppgiften och gick ut på en promenad istället.

Hade tänkt att gå till badhuset idag och simma, duktig tanke iallafall, men sen flög tiden iväg och eftersom öppettiderna inte är de bästa här i stan så sket jag i de och de fick bli en promenad för att iallafall lokalisera badhuset och de lyckades jag med iallafall. Nu är jag tillbaka hemma och har käkat lite rester från igår, de va gott idag igen.

Bakade mig en kladdkaka igår men åt så mycket och jag blev så sjukt mätt så jag fick inte ner nån kladdkaka men idag ska jag nog festa loss lite på den! Sen har jag shoppat mig en pomelo också, mums!




Lite senare...

Jaha, de var den dagen. De gick ju sjukt fort. De blev ingen skola heller. Stannade hemma och segade framför datorn och tven istället, vettigt värre... Hm.. Sen tog jag mig faktist ett bad med hårinpackning och sånt mys. Nyskrubbad och fräsch tog jag mig till ica och pantade alla himla flaskor som jag hade samlat på mig och så shoppade jag bl.a. lite käk till kvällen och popcorn!

Nu har jag tjockat i mig massor med tacos och är sjukt mätt! Har bakat en kladdkaka också, vet inte riktigt hur jag ska orka äta något mera, men kanske om nån timme. Nu är de paus i Let's dance och efter de blir de film. Tror jag ska kika på Bangkok dangerous.

Väskan är fortfarande ouppackad, men imorgon tänkte jag ta tag i de.. Så ni vet.

Jag vill få moneysar nu så jag kan köpa lite nya blommor. Många dog ju redan innan jul, men då skulle jag ju åka hem inom kort så då sket jag i de, men nu vill jag ha lite blommor igen!

Nej nu börjar de igen! Trevlig fredags kväll till er!

De är ju fredag!

Idag så var de eget arbete i skolan, så jag sov. Har precis gått upp och dammsugit lite. Tänkte nog bege mig till skolan efter jag käkat lunch som jag tänkte göra runt 12. Så kanske jag ska börja på någonting i tricot. Sen måse jag handla lite på vägen hem. Vill ju ha nått mysigt att äta till helgen och fredagsmys med film och allt. Ska bli skönt att bara relaxa hela helgen, kanske går ut och går om vädret är najs. Känns ju som om man inte riktigt slappat på ett långt tag, men nu i helgen, då händer de.

Jag har ju fått massa roliga böcker i julklapp + att jag shoppat loss lite andra böcker on Internet så kanske ska ta och göra mig en liten läshörna nu i helgen.

Snart börjar de komma massa skojiga tidningar i min brevlåda också, äntligen nått kul i brevlådan! Värsta tipset ju, om man vill bli lite glad när man kollar i brevlådan och inte bara ser massa reklam och vissa tillfällen räkningar så va fan, prenumerera på en tidning eller flera! Så himla värt ju! Jag fick ju massa prenumerationer i julklapp och kanske ska köpa mej några fler! De är ju inte så farligt dyrt och mycket underhållande, bäst! Jag har ju dock fått massa info om utbildningar i brevlådan nu när jag har suttit inne på studera.nu och skickat efter att som verkar intressant. Mailkorgen är också full! Ska kolla lite mer noggrannt nu och snart ska de börja sökas. Kanske tillomed skriver mig en början till ett personligt brev nu i helgen om jag känner för de. Jag tycker sånt är kul, faktiskt!

Låg kvar i sängen imorse och lyssnade på radio, kanske tillomed en hel timme, men de va skönt och dom snackade om studenter. Om de verkligen är så synd om de stackars fattiga studenterna. Hade jag inte legat i sängen hade jag nog skickat in ett mail. Haha, var helt inne i diskutionen! Jag tyckte att diskutionen mest handlade om att studenter gick och fikade, festade upp pengarna och köpte dyra kläder. Mitt tips är ju att plugga i Skara, här finns inget att göra! Men jag lägger mina pengar på hyra, internet och telefoni såklart, mat och frukt och sen på bensin för att kunna åka hem iallafall någon gång i månaden och då jobbar jag ju, så då går jag ändå plus. Sen går ju mina pengar till skolmatrial och sånt också, vi betalar ju de mesta vi använder oss av. Sen tänkte jag faktiskt på studiebidraget som kom precis innan jul, räckte till hyran. Sen då? Ja, inte så mycket mer. Jag vet inte hur jag hade klarat mig om jag inte jobbat, de hade ju säkert gått på nått sätt, men då skulle de nog vara hej då till bilen ett tag iallafall... Men nu jobbar jag ju och jag har snälla föräldrar som kan låna ut om de kniper, så jag har klarat mig bra! Nu har jag ju roat mig i Uppsala också, men de tycker jag nog att jag kunde få göra! De handlar om att prioritera helt enkelt :)

Nej nu ska jag ta och göra mig iordning och käka lunch som ska bli så gott, indiskt, massala, mums! Jag och Sabina var ju på Indiskrestaurang här om dagen och de va ju sjukt gott, så nu äter jag de igen, (och till middag går) fortfarande supergott!


Nyår i bilder









Min klänning :)




Nu var de dags!

Nu är "bloggpausen" över.Jag är tillbaka i Skara och har lite mer tid att slå mej ner framför datorn. Så nu ska jag styra upp de här är planen.

Idag var min första skoldag. Började egentligen igår, men min bil pajade ju och bussarna gick inga passande tider, så fick bli en dag sen, men de gick bra ändå! Så idag har jag tagit igen de mesta jag missade igår iallafall och hunnit mer de mesta som skulle göras idag med. Nu ska jag börja på jackan! Spännande! Tyget är klart och nu ska jag förhoppningsvis börja på mönstret nästa vecka, eller de ska jag! Kul! Ska sy något i tricot också, hade en plan men sen böt jag ut den till ett annat plagg och nu vill jag kanske byta igen. Haha ska komma på vad jag vill göra först och främst, men tänkte satsa på jackan!

Juste, åkte ju buss till Skara, de tog sin tid vill jag lova. Åkte från Uppsala stationen kl 11 och var framme i Skara 18.45, men hade lite paus i Sthlm, men sen hela vägen till Skara, ont i rumpestumpen vill jag lova. Och sedan var de en kämpig väg med min mist 40 kg tunga väska från stationen och hem. Jag tror inte en enda granne missade att jag kom hem när jag kämpade upp väskan för trappan, dunk dunk dunk dunk på vartenda trappsteg, orkade ju inte lyfta väskan. Idag har jag sjukt ont i armarna och axlarna. Uscha! Men de går väl över!

Lite old news också. Blev mycket jobb på slutet, jobbade varannan dag, så blev aldrig riktigt ledig kändes de som. Men hann träffa lite underbara folk också. Sen var de ju nyår också, de var mycket skoj. Oskar stog för festen och de vart riktigt mysigt, god mat och trevligt sällskap såklart! :D

Har vart på bio också, såg Australia, den va bra. Men ja, typ bra. Inga tårar men den va bra.

RSS 2.0