Keep up the good work

Dagen började med lite mönsterkonstruktion och sedan vart de vävning för hela slanten. Hittade dock ett till fel, hade missat ett rör i skedningen, vilket innebär en massa extra jobb för att de ska bli bra, mer pill med trådar. Sedan ska de spolas trådrullar som man väver med. Men sen fick jag äntligen komma igång med själva vävningen! Målet var 2 meter och de höll jag. 2 meter och 15 cm vart de idag och så spolade jag upp tråd till yttligare en meter så de bara är att sätta igång imorgon! Känns bra!

Fick ett samtal av Ikea idag också och dom ville att jag skulle jobba i helgen. Känns superbra och jag blev verkligen glad, för då ska få jag åka hem! Wii! Så imorgon blir de till att väva klart, sen ta sig hemmåt.

Så himla bra!

Idag har jag vart sjukt duktig. Helt stolt över mig själv. Jackan är helt klar! Hur bra känns inte de då! Hur bra som hellst! Sen så har jag satt upp resten av väven också! Vilket innebar: solva klart, skeda, knyta fram trådarna och eftersom jag missat 2 trådar så fick jag solva om en del... Inte så kul, men de gick rätt fort. Sen skulle tramporna knytas upp och trampordningen fixas. Jag ville helt enkelt få fram att jag hunnit med massor! Nu är de bara att börja väva! Underbart! Så imorgon kör jag så de ryker!

Kom hem inte allt för sent. Runt halv 7 sådär, började kolla på film, de kände jag att jag var värd. Jag blev avbruten av ett samtal, men de va skoj med en liten pratstund! Så nu vart de datorn men ska nog kolla nån timme till på filmen, sen är de ju Greys. De får man ju inte missa! Då ska jag käka mig en semla eftersom jag köpte ett två-pack igår..! (fanns inga alternativ).

Lite design då

Dagen började med materiallära sedan har de redovisats (praktiken) och så har vi haft besök av en elev på Textil högskolan i Borås som berättat lite om vad de gör där och så. Sen har de pillats med trådar såklart...! Lite kvar och sen är de ännu lite mer småpill innan de kan börja vävas, men på fredag så börjas de nog! Speedvävning ska de bli!

Mitt plagg i tricot är klart och ni kan ju se hur de blev på bilderna. Planen var en oversize myströja som känns lite rolig men ändå mysig såklart!



Sen kan ni ju få se inspirations bilderna som vi skulle göra efter praktiken. Uppgiften var att göra två stycken skisser som man fick inspiration till under praktikveckan. Utställningen på Designgalleriet var mattor som var inspirerade av färgerna på taxibilarna i Tokyo. Så jag gjorde två stycken klänningar som var inspirerade av motorscyklar.


Målet inte uppnått, men snart

Idag var ju planen att göra jackan 100% klar, för den är ju typ klar, men den skulle bli helt färdig. Men så blev inte fallet. De blev fel med knäppningen, inte vidare snyggt, ville inte att hakarna skulle synas när man knäppte och det gjorde de tydligen. Så de fick bli till att göra om... Men nu är de bara två stycken hakar kvar, sen är knäppningen helt  (blev en hel del extra jobb..) och så är de sista foderhålen som ska sys ihop för hand. Allt de sista jobbet nu är för hand. Så idag har jag bara sytt för hand, inte direkt min favvo, men skulle kunna kalla de rogivande.

Men jag har faktiskt fixat med väven också, så nu är trådarna uppsnurrade i vävstolen och så iallafall, imorgon ska de börja solvas. Föra trådarna genom ännu fler trådar... På fredag ska jag börja väva, senast! Så de så!

Jag har pysslat lite med formgivningsuppgiften, min kollektion, nu när jag kom hem. Hade ju kladdat lite innan, men nu har jag valt ut några av plaggen och så, de känns helt okej, nu ska jag börja finslipa bara!

Ja hela min dag har gått åt skolgrejs och så kommer de fortsätta vara nu, ska kika på TV såklart, men ska kika runt lite på utbildingar när man ska söka senast och lite sånt. Så PLUGG PLUGG PLUGG.

Jag ska lyxa med popcorn till Lipstick djungel, och imorgon så SKA jag ha en semla! :)

Åh va skoj de va! Sen blev de snöstorm.

Nu är jag tillbaka hemma i Skara efter körande i snöstorm. Eller till en början var de storm, sen lugna de ner sig, och tur var väl de, annars hade jag väl inte kommit fram de närmaste dygnet...

Igår var de fest igen och de var riktigt najs! Kul förfest och kul utgång. Mycket folk. Mycket kul. Vi hade turen att hitta en kundvagn på vägen till förfesten, väskorna var ju ganska tunga.. De blev många skratt redan på vägen till förfesten så tillomed den var skoj fast de snöade och var kallt!




Party såklart

Nu är jag hemma i Uppsala och igår blev de tacosmys hemma först och med lets dance, sen fest med Rebaz och Anna till en början. Sen blev de en sista halvtimme på ett annat ställe för att träffa Maryan...!

Idag var de jobb och senare blir de fest! Eller senare, ska väl börja styra upp dusch, sminkning och kläder såklart... Borde börja nu! Imorgon blev de inget jobb, fanns inga tider.. Så de blir till att festa :) Wii!

ROSA jacka med SHIT vilka stora knappar

Nu är jag bänkad framför Criminal minds, proppmätt är jag också.

Nu är jag på G igen, gjorde massor av nytta idag i skolan. Nu är jackan snart heelt klar! Imorgon! Fodret är fastsytt, bara lite handstygn kvar sen ska de p lite extra knäppning så den kommer sitta prima. Sen är den helt klar!

Har börjat att skeda inför vävningen också, har ju dock klantat till de lite med ordningen på trådarna, men de löser jag nog med lite back-up av Gunnel! Hade tänkt att fixa klart med trådarna så långt jag hinner imorgon så jag kan börja väva snart!

Kanske att de blir till att åka hem imorgon, såg att ikea behövde lite personal i helgen, stämmer de så vill jag jobba, så då blir de till att bila hemmåt.

Bilder på jackan, äntligen va! Men nu ser den ju typ ut så som den kommer se ut, lite ändring blir de med hyskorna, men inte så mycket. Knäppningen blir lite stabilare bara..! Men jag gillar den! :)

Tänk nu SHIT vilka stora knappar, för de var så jag sa när jag skulle försöka förklara hur stora jag ville att dom skulle vara, så Anne skulle förstå, inte stora knappar utan SHIT vilka stora knappar. Och luvan skulle vara stor också, som på Skönhetens kappa när hon och Odjuret har snöbollskrig. Ser ni likheten? Jag tycker ju att jag lyckades bra!


En dag i Borås

Idag var vi i Borås och på studiebesök. De första besöket var på Eton som tillverkar skjortor. Det var mycket bra studiebesök och vi fick se lite bra maskiner som bara är så värda när man ska sy en skjorta, allt sånt pill vi får göra för hand fanns det maskiner för..! Men fortfarande är de mycket som görs med händerna vill jag lova! Många steg och många olika maskiner för en skjorta. De va kul att se och alla som jobbade där ville gärna visa vad dom gjorde för nått, helt gulliga allihoppa.

Andra besöket skulle vart på ett kostymställe men de blev inställt för hon som skulle guida oss fick en sjuk unge istället. Så Anne var snabb och fixade ett nytt studiebesök på Miss Mary of Sweden som tillverkar BH:ar och andra underkläder. De var också bra och intressant. Kikade runt där med och vi fick med oss en hel kartong med spets och annat skoj som man gör BH:ar av. Vi ska ha en egen dag med BH-sömnad med en gästlärare nån gång inom kort. Så de var kul att se lite sånt innan man själv ska göra en egen BH. Men de ska bli super kul!

Sedan vart de lite flängande till tygbutiker och secondhandbutiker. Vi käkade en mycket god lunch också, värsta kina buffén. MUMS!

Nu är jag hemma iallafall och ska försöka dra mig mot sängen nu nu nu...!


Knapparna

Måste ju bara dela med mig av informationen, knapparna kommer bli AWESOME! Alltså sjukt bra! Jag har klippt ut själva knappen nu och stoppningen är färdigklippt. Jag gjorde mig en provknapp och den blev hur bra som hellst! Jag vill bara till skolan så jag kan sicksacka runt tyget så jag kan få göra mina knappar och sätta på dom...! Eftersom jag inte vill riskera att tyget fransar upp sig..! De vore ju surt..! Så jag får lov och vänta.. Måste ju vänta tills på torsdag...! Då ska ni få se bild på min rosa puffjacka också..! Nu får ni nöja er med knappen.De svarta ni ser är alltså LPskiva och de vita är vadden och de rosa är provknappen såklart! Men åååh, jag vill göra imorgon!

Tro de eller ej men jag ska börja tänka på refrängen redan nu och sova i tid, eller iallafall lägga mig i sängen och läsa en tidning eller så...! Har fått mitt första nummer av Cosmopolitan hem nu! Wii!


On fire

Idag har jag vart lite duktigare. Jag har fixat med knäppningen så nu är knäppknapparna påsatta och sedan har jag fixat med praktikuppgiften och provtryckt mitt tryck, de blev bra, mycket bättre än väntat. Nu ska jag snart slänga in LP-skivor i ungnen så dom blir mjuka och sedan ska de klippas till innehåll i mina knappar, som jag ska klä med samma tyg som jackan är. Jag har även hunnit fixa lite med min kommande väv,(varpat) trådarna är upplindade och nu ska de bara in i vävstolen och fixas och donas, sen är de bara köra igång..!

Jag känner mig mer engagerad och nu ska de sättas fart! Och nu när jag äntligen är lite on fire så ska vi självklart på studiebesök imorgon i Borås. Men de kommer säkert bli skoj!

Nu börjar Navy CIS och sen är de nått helt nytt The mentalist, så de ska väl få en chans! De blev ingen film idag heller, har ju vart sjukt filmsugen de senaste dagarna! Men till helgen får de nog ta att bli lite filmmys! Och då ska jag få simma också! De ser jag fram emot! Haha de är tisdag och planerar redan helgen.. Men veckorna går ju så sjukt fort..!

Och så nuet, idag

Nu har jag gjort klart mitt arbete om praktikplatsen som tydligen skulle vara klart redan imorgon. Så de är skrivet och mina 2 inspirationsplagg från praktikplatsen är gjorda. Ska kika klart på programmet jag kollar på sen blir de bums i säng.

Idag vart jag helt ofokuserad om man kan kalla de så, inte mycket vettigt blev gjort. Har inte tid med att vara så tankspridd, har massor att göra..! Men nu så börjar de! De var ändå första dagen tillbaka...!

Senaste veckan i bilder

Praktikplatsen




Festkväll i Sthlm





Modemässa




Anna 25 år!


Modemässa, fest och film

Nu var sthlms-veckan över och jag ska nu dra mig tillbaka till Skara. Allt är packat och klart, nu ska allt ut i bilen och sedan bär de av. Min morfar har fixat och trixat med bilen så nu går den som en dröm! Besiktad och klar! Snällaste morfar, tack :)

I fredags var de ju fest, vi fick tag på varandra och alla kom fram till Rebecka och förfesten efter om och men... Det var en skoj kväll med massa galet folk, lägger upp bilderna när jag är i Skara...

Lördagen började med en tripp till Modemässan, den var dock en besvikelse.. De var väl skoj att gå dit och se hur de fungera, men alla försäljare som stod med sina märken och skulle sälja var sjukt otrevliga. Retade mig på de men livet går vidare och vi kikade runt ett varv, sedan drog vi oss tillbaka. Åkte hem till mormors lägenhet, städade, vattnade blommorna och lite sånt, så kom pappa sen och hämtade mig. Vi åkte förbi hans jobb och hämtade nån TV och lite annat teknisktgrejs. Sedan åkte vi förbi morfar och hämtade min bil och efter de blev de pizza med mamma och pappa. När pizzan var uppäten och melodifestivalen slut (Måns låt sitter envist fast i hjärnan.. Lallaallalaaa...) så begav jag mig till Anna för att fira henne på 25-årsdagen. Det var ett härligt litet gäng som var kvar till slutet och det var riktigt trevligt.

Idag var de lite segt och jag satte på en film, XIII, hette den. Men de visade sig att de va nån form av film serie eller så, jag har kollat på två delar nu och när man trodde att de löst sig så dök de upp mer problem.. Ojoj, nu måste jag hem och få tag i resten av delarna, helt spännande! Riktigt bra faktist. Se den!

Fredag och fest!

Sista dagen på praktiken. Känns konstigt, knappt börjat ju.. Men mer om de sen... Nu ska jag springa till tunnelbanan och åka hem till Rebecka och sen blir de fest...! Jag och Karin ska försöka få in ett samlat och, ringer om varandra hela tiden, kvinnan är ju mer omöjlig med mobiler är jag... Och då är de illa..! Men nu fest! Hej så länge!

Näst sista dagen på praktiken då...

Nu har jag fått i mig nått att äta, var riktigt hungrig för första gången på den här veckan, tven är igång och jag väntar på Criminal minds.

Idag fick jag mig en evighetuppgift. Så nu har jag nått att göra tills slutet. Skriva in kontakter med namn, kontakt uppgifter, kategori och lite sånt, från ett system till ett annat. Så de finnas att göra vill jag lova. Men de är ganska skönt pillerijobb. Får lite småuppgifter emellan åt om de är nått som behvövs göras. Men måste ju säga att imorgon är min sista dag och de känns som om jag knappt har hunnit prata nått med något utan dom... Känns absolut för kort, men men...

Nu har jag diskat allt som jag använt eftersom diskmaskinen tydligen inte var den bästa, inte sådär jättekul upptäckt när man ska plocka ur disken, men nu är de gjort.

Måste ju bara säga att jag har västa lyxhemmagjord saft här som jag pimplar varje dag, inte så nyttigt kanske men gott ju! Lite vardagslyx!

Näst sista dagen på praktiken då...

Nu har jag fått i mig nått att äta, var riktigt hungrig för första gången på den här veckan, tven är igång och jag väntar på Criminal minds.

Idag fick jag mig en evighetuppgift. Så nu har jag nått att göra tills slutet. Skriva in kontakter med namn, kontakt uppgifter, kategori och lite sånt, från ett system till ett annat. Så de finnas att göra vill jag lova. Men de är ganska skönt pillerijobb. Får lite småuppgifter emellan åt om de är nått som behvövs göras. Men måste ju säga att imorgon är min sista dag och de känns som om jag knappt har hunnit prata nått med något utan dom... Känns absolut för kort, men men...

Nu har jag diskat allt som jag använt eftersom diskmaskinen tydligen inte var den bästa, inte sådär jättekul upptäckt när man ska plocka ur disken, men nu är de gjort.

Måste ju bara säga att jag har västa lyxhemmagjord saft här som jag pimplar varje dag, inte så nyttigt kanske men gott ju! Lite vardagslyx!

Näst sista dagen på praktiken då...

Nu har jag fått i mig nått att äta, var riktigt hungrig för första gången på den här veckan, tven är igång och jag väntar på Criminal minds.

Idag fick jag mig en evighetuppgift. Så nu har jag nått att göra tills slutet. Skriva in kontakter med namn, kontakt uppgifter, kategori och lite sånt, från ett system till ett annat. Så de finnas att göra vill jag lova. Men de är ganska skönt pillerijobb. Får lite småuppgifter emellan åt om de är nått som behvövs göras. Men måste ju säga att imorgon är min sista dag och de känns som om jag knappt har hunnit prata nått med något utan dom... Känns absolut för kort, men men...

Nu har jag diskat allt som jag använt eftersom diskmaskinen tydligen inte var den bästa, inte sådär jättekul upptäckt när man ska plocka ur disken, men nu är de gjort.

Måste ju bara säga att jag har västa lyxhemmagjord saft här som jag pimplar varje dag, inte så nyttigt kanske men gott ju! Lite vardagslyx!

Ja men andra dagen på praktiken då

Andra dagen på praktikplatsen. Planen var ju att jag skulle ta med mig min dator, men jag hade tankarna nån helt annan stans imorse. Så den glömdes. Fick börja med att städa då, men de ska ju också göras. Sedan fick jag mig ett uppdrag att välja ut 10 st modebloggar som ska kontaktas angående en vintagemässa. Hon ville ha seriösa bloggar med många läsare och namn och kontaktuppgifter på dessa. Så de började jag med när jag kunde sno en dator. Men sen vart alla datorer upptagna och jag fick mig ett lass tidningar där jag skulle leta efter artiklar om bl.a. modemässan/designgalleriet/trendgruppen. Fick sluta lite tidigare när de inte fanns någon dator, så jag gjorde klart blogguppgiften hemma. Imorgon ska jag komma ihåg min dator och då fanns de en hel del uppgifter till mig som de verkade. Spännande.

Annars så skulle jag ju hälsat på Tarik, men han kom hem så sent, så de blev inte av. Får se om jag hinner träffa han då, vore ju skoj! Hoppas ju dock på fest på fredag, så kanske ska ta och höra av mig till lite klasskompisar i närheten och se till så dom är taggade...! De verkade ju så i skolan iallafall, vi får hoppas att de inte ändrats! Sen modeveckans besök blir på lördag, så de ska också bli skoj som sagt. Sen är de ju favvo-Anna som fyller 25 år och de är kalas på alla hjärtans dag och allt..!

Segaste ever är jag också, kom hem, värmde lite mat i micron, satte mig i soffan. Bänkad. Rör mig endast när jag är sjukt kissnödig. Lite sorgligt, japp. Hade velat gå ut och gå, men de är ju så himla svinkallt, så inte alls sugen på de. Så soffan it is. Man kanske kan få en plattrumpa på de sättet istället, vad vet man?

Första dagen på praktiken

Första dagen på Designhallarna/Trendgruppen. Färden gick bra och jag kom fram i tid. Själva arbetet jag gjort kändes ganska mycket som ett sekreterar jobb, men de känns skönt att kunna hjälpa till och inte bara vara i vägen. Jag har bl.a. fixat med inbjudningar, kontakt registret har fyllts på och så har jag gjort oss av med en hel del ölflaskor. Lite småjobb sådär, dom har mycket att göra. De mailas, rings och fixas och donas mest hela tiden. Alla var snälla och trevliga, så de va ju skönt! Lunchade på ett litet Italienskt ställe, de va mysigt.

De är ju så sjukt mysigt i Sthlm. Jag vill bo här! Skulle bli värsta fikamänniskan här ju, hur mycket mysiga ställen som hellst!

Åkte direkt hem idag och tänkte att jag skulle måla lite, så jag ska nog ta tag i och göra de nu. Mormor hade lite roliga inrednings- och designböcker som jag hittade i bokhyllan som jag kikat lite i också!

Bara så ni vet så vill jag ha en semla.

Första sthlmsdagen och provåket avklarat

Provåket gick bra. Jag virrade omkring lite i korsningen på Odengatan och Birger Jarlsgatan men jag hitta de. De tog ca 40 min hemifrån här till Designhallarna. Efter de så tog jag mig en vända på stan och fick lite depression när jag inte kunde köpa alla dessa underbara skor som jag såg. I Skara så finns de ju inget att köpa, så de är ju faktiskt ganska bra då man inte är sådär jätterik nu då... Men om nån är villig så får den ju gärna ge mej en sådär 10 000 kr i skobidrag så kanske jag kan köpa några av alla dessa vackra skor.. haha :)

Har kikat på Lipstick djungel och jagmåste ju säga att jag gillar de. Men min favvo just nu är Dirty sexy money. Hur bra som hellst ju! Jag undrar dock när Desperate Housewives kommer tillbaka..! De är ju absoluta tv-serie favortien!

Nu sitter jag är med nytvättat hår iallafall. Känns som om de är bra att va lite extra fräsch första dagen på praktiken. Vet inte vad jag ska ha på mig dock, har ju inte jätte mycket att välja på, men vet inte vilken outfit som kan tänkas vara bäst första dagen. Man vill ju göra ett stabilt intryck om man säger så! Jag är faktiskt inte alls nervös för praktiken. Men de kommer säkert imorgon när är på väg dit...! Jag vet ju liksom ingeting vad jag kan tänkas få göra. Men de kommer säkert bli bra. Ska studera och fråga så mycket jag kan. De är ju ändå bara 4 dagar, men ska försöka snappa upp så mycket de bara går!

Har planerat en träff med Tarik nu när jag ändå är i sthlm. Så ska jag få se hur han bor. Ska bli kul! Det var ju länge sen man träffade honom...! En av mina bästaste killkompisar en gång i tiden för er som inte vet vem han är.

Jag måste ju bara säga att jag tycker de är så sjukt härligt att vara i Sthlm. Jag vill verkligen bo här i framtiden (om inte Paris då...!). De är folk överallt och jag känner mig så ivägen. Hur härligt är inte de då! Folk, folk och folk. I love it! Folk som sitter och glor på en i tunnelbanan, folk som går in i en, folk som pratar i mobilen, folk som kastar sig ner för rulltrapporna för att slippa vänta ca 6 min extra och ja, folk överallt. Underbart!

Nu börjar min sthlms-vecka

Nu är jag i sthlm och har precis käkat lite lunch. Jag passade på att åka med pappa hit och kikade in lite på hans jobb och fick låna en elsladd till datorn, eftersom jag va så smart och glömde den hemma..! Jag var här vid kl 10 och då fick de bli en liten powernap. Men nu har jag segat lite för länge och ska bege mig in till stan och frossa i butiker. För här finns de ju faktiskt lite fler butiker än i Skara...

Jag ska köra mig ett 'provåk' till praktikplatsen också, så jag hittar! Haha :) Men för säkerhetsskull ju! Imorgon börjar de ju! Spännande!

Underbara helg!

Måste ju bara säga att de har vart en sjuukt bra helg som inte kunde slutat bättre. Söndagsmys med Sabina och kebab, sen vart de bio och Magnus och Shivan hakade på. Valkyriasåg vi, den va bra.

Igår var de ju tacosmys med familj och släkt. Det var mycket trevligt! Sen blev de fest för min del och de började på Oasia, mycket mysigt ställe. Och mycket snygga goda drinkar! Sen vart de BJ och lite invigning på ombyggnaden, sjukt snyggt vart de iallafall. Sen feest! Veronica Maggio var där och sjöng lite också. Och dans blev de. Skoj! Twinsen var duktiga och ta kort under hela kvällen, här är några urval avalla 380 kort...! (ja, på en kväll!)








Mässor och full fart på fest

Idag vaknade jag starx efter kl 10 fast jag inte somnat före kl 4-5. Men de var bara att gå upp.

Mamma och jag åkte på en antik och symässa här i Uppsala och Fyrishov. Det var faktist kul att kolla på allt. Men de blev inte så mycket inhandlat., 2 st stora svarta knappar. Efter de blev de lite handlande inför tacoskvällen som komma skall. Morfar, farmor och farfar ska komma hit och käka tacos och kolla på melodifestivalen. Jag deltar i tacosen och sen kommer de bli fest för mej. Idag igen! WI! Lyx!

Gårdagens utgång var helt sjukt kul! Det var bästa kvällen på länge trots att Rebaz fick lite för mycket av de goda i slutet. Men tycks alltid ha de så himla skoj med Anna och Rebaz. Bästa paret ever! Man känner sig aldrig som tredjehjulet eller nått. Helt sjukt underbara är dom iallafall! Lyx på mej som känner dom liksom! Hade ju kameran med mig och allt. Nyladdad var den när jag åkte hemifrån, men den måste satts igång av sig själv under färden (alltså hela vägen från Skara..) och laddat ur sig. Slut på batterit. Sämst! Hade många 'kodak-moment' under kvällen vill jag lova. Men dom får jag hålla för mig själv.


Mysig fredag i Uppsala

Idag sov jag ut. Vaknade kl 12. Hade inget planerat före kl 19. Segade lite hemma och pillade med mobilen. Sen skulle jag gå ut och gå lite med Carla som verkade ha piggat till lite, men hon fick en feberattack igen, så de blev inställt. Skulle precis börja bege mig till stan så ringde Rebaz och så fick jag sällskap! Så de blev en snabbt varv runt stan sedan fikade vi. Hårfärg inhandlades och sen blev de ett solaire besök. Efter de så shoppades de sushi till mig och mammi.

Nu har jag färgat håret, kollat på let's dance och käkat sushin med mammi. Efterbehandligen sitter i och nu ska jag börja leta kläder för ikväll ska jag ut med Rebaz och hans förtjusande fru Anna. Mina bästaste! Ikväll ska de skrattas och skoj ska de bli! Nu ska jag speeda på lite och dra mig över till de lyckligt gifta paret och förhoppninsgvis kanske sjunga lite Lipz!

Bilen ville mig väl och jag är nu hemma

Hela färden hem gick bra och nu sitter jag här. Idag var de dock en såndär dag där de kändes som om jag åkte i en evighet. De brukar känns som om de går rätt fort, men inte idag, vägen lång. Och mörk.

Hembesöket fick börja med en tv-kväll med familjen. Känns skönt att vara hemma. Har suttit och pillat på min mobil en massa nu och börjar sakta men säkert lära mig. Finns ju dock inte å,ä eller ö, men men... Bara de som var störande, annars var den hur bra som hellst! Den är supersöt! Så värd!

Första tvätten är igång och jag börjar bli riktigt trött nu. Blev sent igår för att hinna med allt som skulle göras. Ska fixa klart med tvätten sen ska jag nog bege mig till sängs.

Vart la jag nyckeln?

Står utanför dörren. Kallt. Hungrig. Nyckel? Inte...? Jo men nånstans? Nehe? Jag glömde nycklarna i skolan. På böckerna. Fy! Tur att Carro hade min extra nyckel! Hon bor ju bara 400 m härifrån, så gick dit och hämtade den. Men ändå, så sämst! Tur att jag shoppat bananer som jag kunde käka på vägen så jag inte svalt ihjäl.

Väl inne så började matlagandet bums. Hungrig som bara den ju! De fick bli kebab och ris, haricot verts (favvo) med lök och fetaost-sallad. Mums! Reklampauserna var fullbokade idag vill jag lova. Det har städats, bytt lakan och allt. Packat de mesta. Även smutstvätten...!

Jackan. Idag har jag sytt fickor, så dom är klara. Sen var de foder. Det är inte riktigt min favorit om jag säger så. De måste strykas en hel del och de är ju inte direkt de roligaste, speciellt inte när de bara knölar och blir veck och nej usch. Men de kommer bli bra, sen. De går iallafall framåt. Nu är alla foderdelar ihopsatta och pressade och de första som ska göras imorgon är formpressa luvan så ska den sys på och sen, då ska fodret på plats. Hoppas jag.

Imorgon åker jag hem till Uppsala. Ska bli kul! Sen sthlm ju, ska också bli skoj!


Studiebesök i de blå

Ja men så slutade skolan kl 1 och då traskade vi hemåt. På vägen så gick vi in i Blå kiosken, vårat mål innan vi flyttade härifrån. De är en superliten kiosk precis runt hörnet och Carro trodde inte man kunde gå in i den utan bara köpa från eller lucka eller vad vet jag vad kvinnan trodde. En vacker dag när vi var på väg till skolan så gick de in en person i kiosken och de såg Carro och utbrister: "Kan man gå in där?!" Helt chockad. Så efter de så har vi sagt att vi måste göra ett studiebesök där och nu är de gjort. Jag inhandlade mig en liten chokladbit för att stödja verksamheten som min far skulle sagt. Bildbevis på Carro på väg in kan ses.

Väl hemma så var tvättstugan fortfarande låst, men mamma sa att de kanske borde finnas ett nyckelskåp med en nyckel till den dörren där nere, ska kolla närmare på den saken, men tvätten kommer packas ner och tas hem och tvättas i tvättstuga utan lås. De fick bli en liten sovstund istället på en timme. De var skönt. Nyvaken började jag faktiskt spåna på min kollektion och har tillomed ritat några plagg, men ska fortsätta måla och välja ut de bästa inom temat Oversize. Temat känns helt rätt och de har börjat komma små idéer krypandes! Oversize känns som ett tema som är lite jag. Lite Fridit som Rebecca sa (fast de var om ett asballt skärp som jag så vill ha..!).

I skolan så hann jag iallafall sy ihop foderdelarna, nu ska de pressas och donas och sedan hoppas vi att de stämmer med jackan så de inte blir några problem...! Men de borde de göra. Sen så är de bara knappar och knapphål kvar...!

Det är ju ljusare nu på morgonen när vi går till skolan också. Känns så himla bra att de går åt rätt håll! Var ju dock helt sjukt kallt idag, så de va ju inge skoj. Men ändå. Snart är de mars... Och de är ju vår..! Optimist javisst!

Idag har jag nog tagit mig ett beslut också. Det blir Sverige och Ikea i sommar. Men någon semestervecka ska de ju bli utomlands också..! En helvändning blev de. Ingen Cypern. Men de känns rätt bra faktist. De kommer vara ett nytt, större Ikea varuhus, så de känns ju bra att lära känna de lite bättre också. Och så hoppas jag ju att jag kommer in på någon utbildning och då kan de vara skönt att kunna vara här och kunna åka dit och fixa och dona lite och inte behöva ta sig från ett annat land för att börja plugga. Så, så får de bli. Nu ska de bara planeras när jag ska bege mig utomlands så jag kan skriva vilka veckor jag kan jobba. Innan 15 feb ska de vara bestämt och så var de med de.

Städat idag, nej. Packat idag, nej. Göra imorgon, ett måste. Vill komma hem till nystädat, de känns så frääscht! Och packa måste jag ju...! Sen beger jag mig hemmåt och hoppas att bilen vill mig väl.


Segisdag

Så idag är de måndag. Segt. Trött som bara den var jag när jag tvingade mig upp ur sängen.

Skola. Idag har jag klippt ut foderdelarna, så imorgon blir de till att börja sy ihop dessa. Har även räknat ut tillsammans med Gunnel och Anne hur mycket garn jag behöver till min lilla väv som ska sättas upp snart. Denna ska bli 4 meter lång i ljusgul bomull. Sedan var de formgivning, men de blev mest leta inspiration eftersom den inte riktigt kommit tillbaka till mig än. Men snart kanske? Hoppas! Sedan har jag gjort lite på mitt tricotplagg, så nu är jag tillbaka där de gick åt skogen sist om inte lite längre fram och nu är de bra. Lite muddar och sånt ska på, sen är de klart!

Imorgon tvångslutas de ju kl 1 då salen är bortlovad som vanligt, så jag har bokat mig en tvättid och hoppas att jag får komma in i tvättstugan som var låst sist jag skulle tvätta, snopet. De brukar aldrig vara låst och jag har ingen nyckel som passar dit. Kanske nått är paj? Vad vet man...

Nu har jag gjort klart de sista frågorna på silkes/siden arbetet så de är klart nu. Hänger framför tven och Simon och Tomas, dom är ju för underbara! Sen kanske de blir lite film!

En söndag i Skara

Idag var de en lugn dag, sov ganska länge. Käkade ägg och kollade på film till frukost. De fick bli en Disney-film, Bolt. Jag tyckte den va bra faktiskt. Sedan hängde jag framför tven och dator och kollade lite i tidningen idag igen. Segis.

Kom inte igång med min promenad förrens kl 8, så speedade på lite då och sedan kom jag hem lagom tills Beck började. Lagade mig en grekisksallad och segade lite till i soffan.

Ja, de var den helgen. På torsdag åker jag till Uppsala och sedan väntar min sthlm vecka. De ser jag verkligen fram emot.

RSS 2.0