Nu borjar de narma sig ett slut...

Nu har vi stekts lite vid poolen och ar nu i "stan" pa internetcafe och snart ska vi ta oss ett varv och kolla runt lite, i gassande sol och en sadar MINST 35 grader, svettigt och mysigt.

Ikvall blir de lite kak, antagligen tillsammans med nagra norska brudar som ocksa hanger har nere. En heel del norskar faktiskt och alla brudar. Har lart mig massor av norska och borjar hanga men iallafall liiite :P haha!

Imorgon blir de i princip sista dagen har i Moshi och hos Ylva, sen blir de en 9 h bussresa tillbaka till Dar es Salam och en natt dar och sen flyger vi hem. Hoppas varen har hittat Sverige nu!

Jag ar inte jattesugen pa att aka hem faktiskt.. Skulle kunna stanna ett tag till.. Iallafall en vecka till hade vart perfekt! Men de blir nog skoj att komma hem och kasta sig tillbaka till den svenska vardagen igen!

Har far ni en liten bild fran Zanzibar, dar vi startade resan... Inte helt fel som ni ser...? (Mammi ar du aviis?)



Tillbaka fran Safari

Nu ar vi tillbaka i Moshi och Ylvas hem de narmaste 10 veckorna.

Safarin var totalt awesome, kandes helt overkligt. Sprang forbi lite elefanter, zebror, gnuer, vattenbufflar, apor och lejonen lag och segade i graset, typ precis intill varandra allihoppa, pa ett oppet falt. Kandes som dom var placerade dar helt oskyddade.. Knappt, men coolt. Naturen var bara den en upplevelse, WOW!

Jag letade bebisar for fullt. Liten elefantunge, naaah sa sot! Och en massa apbebisar overallt, hur sota som helst. Maste ju saga att de ar absolut roligast att se pa aporna, de hander en heeel del... Girafferna ar ju ocksa sjuukt haftiga djur! Vi sag en hel del. I princip hela The big 5 som ar elefant, lejon, vattenbuffel, leopard och noshorning, vi sag ingen leopard, men vi sag en gepard, sa vi raknar den istallet!

Zebrorna daremot, min favvo (forutom bebisarna), fyfan va lackra djur! Och dom kom helt nara bilen! Wow!

Efter 4 dagar safari och tidiga mornar (kl 6...) sa var man ratt slut, guppiga vagar, spejande efter djur och gassande sol! Sov faktiskt under sjalva safarin nagra ganger.. Haha! Heeelt slut!

Vi avslutade med Snake Park och en hel del ackliga ormar och enorma krockodiler!

Varan kock som vi hade med oss var heelt awesome, godaste maten (och hur mycket som helst!) ever!

Idag har vi segat vid poolen och jag ar da lite brand pa ryggen... Brannan gar segt frammat, men skont att ligga i solen och svettas och ta en dopp i poolen.

Innan Safarin shoppade vi lite hattar!


Vi med den awesome maten!


Jag och Oskar star i Safaribilen och spanar


Pa Snake Park med mardrommsdjur bakom...

Sjuukt segt att ladda upp bilder, kommer mer sen.. Har bara Oskars bilder nu ocksa for tillfallet...


Efter sol kommer regn men de ar fortfarande varmt

Nu ar vi tillaka med lite mottagning och forhoppningsvis mer el. Livet pa Zanzibar var helt enkelt hakuna matata, no problem. Sjukt lugnt, sola, bada, slappa, lasa.... Utan el. Men vart hotell hade egna generatorer, sa liiite el hade vi iallafall..

Vi tog baten over till Zanzibar som tog ungefar 2 timmar. Blev haffade direkt (man lixom lyser vitt har, som om man inte gjorde de innan blek som man ar...) av en taxichaffis som var stort skon, lite a la jamicastyle och korde oss till vart hotell och strandliv, for vart hotell lag i princip pa stranden, upp in bland palmerna bara sa hade man vart lilla krypin. JA TACK.

Vi spenderade nagra dagar pa stranden och sista dagen maste vi val se natt annat.. Framforallt Stone town hade man ju last om overallt.. Sa en dags tripp till Stone town och pa vagen dit fick vi oss en lite Spicy tour och se vart vara kryddor kommer ifran. Det var faktiskt mer intressant och kul an de later, man fick gissa och greja och smaka. 

Imorse nar vi lamnade Zanzibar och dess paradis vader, lamnade aven paradisvadret som for da iallafall, de oste ner regn med blix och dunder!

Nu ar vi tillbaka i Dar es Salaam och efter mycket om och men och dealande och fixande (med typ Gudfadern a la Tanzania...) sa sover vi en natt har pa ett hotell (som tro de eller ej hade en pizza med just namnet Godfather, hand favorit?) och imorgon blir vi  hamtade kl 6 for att sedan aka lyxbuss till Moshi och Ylva. Vi far val se de dar med lyxbuss, men vi har Gudfaderns nr, sa vi skulle ringa om de blev na problem! Haha!


RSS 2.0