En såndär måndag

Dagen började med en liten sovmorgon och sedan en snabbis till skolan och nu hemma och broderar. Tog mig längre tid än beräknat att komma igång med själva broderit, men nu är de på gång iallafall..

Malin kikade förbi och vi lagade lite middag tillsammans, eller ja, kokade potatis (skar sallad) och slängde fram lite sill. Gott. Mys med sällskap :) Nu har hon lärt sig hitta hit också. Jag fick försöka guida lite med hjälp av hitta.se.. Haha, men fram kom hon!

Annars sjukt slö dag. Tänkte tvätta, men hade inget tvättmedel och självklart glömde jag bort de när jag handla. En annan dag. Söka studiebidrag, inte de heller. Men ska faktiskt räkna ut nu på momangen vad jag kommer tjäna och ringa imorgon...


Jobbstuff hela dagen


Idag var en superdag på jobbet. Sjukt kul, roliga kunder som shoppa loss :) Awesome! Sen vart de till att hänga lite på stan, köpte mig en tidning (Elle UK) och satte mig på torget, samlade inspiration och lyssnade på när någon grym snubbe uppträdde för "Fria Iran". Sen vart de till en liten mysmiddag med 3 härliga brudar som jag jobbar tillsammans med :) Trevligt värre! Pizzan slank ner. Nu sitter jag bänkad i soffan, fortfarande sjukt mätt.






Mys

Det blev jobb, mycket skoj! Sen vart de mys med Malin, kinamat (hann trycka i mig nästan allt innan kamerabatteriet var på g igen), film (Slumdog millionair faktiskt, mycket bra, i like!) och candii :) Mums!


Inte den här gången heller

Jag vet inte riktigt vad grejen är med att jag verkligen vill se Slumdog millionair men den kommer aldrig på när jag väl ska kolla på den. Så igår fastna jag framför Kristallen istället. Heja Carina Berg och Jonas Gardell :)

Sen vart de fakitskt en sväng ner till Lilla torg och möta Malin som från och med igår är Malmöbo hon med (båda med Uppsala bakom oss)! Kul att ha en känt fejs här nere! Tog en liten promenad genom stan och kika runt lite och snacka lite skit bara. Mys. Idag blir de filmtajm hos mig. Välkommen :)

Men först... Jobb :)

Slöfis

Ja så idag då, segast vinner. Såklart. Diska och sortera och slänga allt skräp sen igår. Hade en solarietid kl 3, det var målet med dagen. Sedan har jag handlat och käkat lite tacos och nu tänkte jag sätta på Slumdog millionair. Fick lite sovmorgon, så börjar jobba kl 12 imorgon. Ha en trevlig kväll :)

Klassfest :)

Första klassfesten at my place, check! Hade sjukt mysigt och massor med skoj! Kul att så många kom ju! Kvällen började hemma hos mig och sedan vart de en sväng till Babel och dansa loss lite. Awesome! Babel var ju dock väldigt tiniiiwiini... Kommer nog inte bli nått favvoplace, men vad vet man?!




Myskväll på Lilla torg

En vanlig onsdag. Seg som bara den. Juste, träffa Challe och co för en öl. Nej, för trött?! Första gången (kanske andra...) jag verkligen kände för att stanna hemma framför tven. Kom på mig själv och tvätta håret och bikade ner på stan för nån öl och lite socialt liv. Mys. Vart lite släktträff + mig (nästan). Men de var mycket trevligt och så värt. Höstkläder på!


"Eget arbete"

Idag vart de lite eget arbete med klassen och vi möttes upp vid stadsbibblan, de nya hangoutplacet. Här i Malmö är stadbibblan helt modern, inte alls nån mysfaktor á la bibliotek, bli vän med oss på facebook står de på en av plattkärmarna inne i den moderna klossen (de ser verkligen ut som en stor glaskloss).

Sen vart de lite mysfika med klassen för de sista moneysarna. Vi hade ju faktiskt 2 födelsedagsbarn i vår grupp och dom fick käka lite tårta såklart! Grattis på er! Efteråt kikade vi runt lite i lite bra butiker att känna till för oss.. Sybehör och sånt skoj. Funderar starkt på att ta upp mina kassar med tyg och stuff och försöka sortera lite..

Idag har jag snackat med bredbandsbolaget igen. Dom har vart helt roliga och trevliga och mycket hjälpsamma hittills iallafall. Nu är bredbandet igång och snart ska jag ge mig på telefonin, ett hemnr. är ju ett måste! Mitt tredje hemnummer här i livet, fast 018 är alltid mera hem än nått annat.


Idag blev jag lite kär

Jobbade ju bara 3 timmar idag. Fick en jätterolig första kund, så de kändes toppen. Hon vart sjukt nöjd när hon gick därifrån. Känns awesome! Jag hittade mig en liten skinnväst (21-års kris?) från Jackpot som jag bara så älskar. Jag lånade den och jobbade i den idag. Kände mig tuff. Haha :) I want it. Helt kär! Självklart var de lite volager inblandat... Synd bara att den inte var i billigaste laget... Studentkassan tillåter inte en liten söt miniväst för 1600 kr eller nått sånt.. Tyvärr! Men vill nån köpa den åt mig så välkommen ;) Försökte hitta en bild på den, men den gör sig så mycket bättre live. Man ser knapp den söta volagen som går runt hela kanten..



Lite tråkig update

Igår var första "riktiga" arbetsdagen och de gick bra. Idag blir de en superkort dag, bara 3 timmar. En liten mjukstart, känns bra.

Igår kom Pontus förbi och vi hade lite film-maraton, följde vårt schema och kikade på 3 filmer. Den sista var American history X och den hade jag faktiskt inte sett, men den var bra.

Annars har de vart en lugn helg och de har inte hänt så mycket, skönt ändå. Nu ska jag cykla till jobbet!

Ha en bra dag :)

En dag som denna

Jaha, skola... Börjar komma in i vardagen nu ju! Idag hade vi lite diskution med lärarna om vad vi vill ha ut av utbildningen och de har vart lite luddigt om vad som kommer hända och så, men nu känns de så mycket bättre. Imorgon är de eget arbete och vi ska mysa på stadsbibblan och sedan luncha :) Kommer bli supermys!

Nu ska jag slänga i mig lite tråkig mat och sen ska jag till jobbet och va med på kvällsrutinen så jag kan den mer säkert med kassa och allt sånt med fack hit och dit och vart allt ska ta vägen.

Tänker på dig min bästaste mami!

Mera festivalmys

Idag vart de jobb och sedan mötte jag upp Linda och vi myste lite mer på festivalen. Idag provade vi på de som verkade vara de mest populära på hela festivalen, minidonuts. Sjukt lång kö hela tiden. Kanske ska investera i en minidonuts-maskin och köra roadtrip med festivaler :) Min nya affärsidé.


Som sagt, flyt!

Andra dagen i skolan började med lite lära-känna-lek. Nu är vi indelade i 2 grupper för första grupparbetet som ska vara om Egypten, Rom och Grekland, modet där för massa år sedan. Och det var ungefär de vi fick veta. Sen får vi välja själva vad vi vill göra för slags arbete. Är så inte van vid folkhögskolestylen, men de kommer väl. Känns kul ändå! Gruppen känns super, vi ska mötas på stadsbibblan på fredag (eget arbete) och va duktiga och sen luncha :) Kommer bli mys!

Imorgon skulle de vara en utflykt, men de vart en liten dubbelbokning där, kassautbildning på Åhléns kl 4. Så Jag får hoppa vandringen som skulle ske strax utanför Helsingborg. Missar ju inget skolarbete iallafall. Riskerar ju bara att bli totalt mobbad och utanför när alla andra kommer lära känna varandra innan och utan efter en dag. Haha! Nej, inte riktigt.

Eftersom jag ändå skulle skippa utflykten fick jag komma och jobba redan kl 10. Jobbade lite idag också efter skolan. Slutade klockan 8 och då mötte jag upp Linda (en kollega från Ikea) och vi checkade in Malmöfestivalen och bl.a. The camp. Vart sugen på lite chokladhjul-spel och vann högsta vinsten på första försöket! Vilket flyt va! Mitt flyt is never ending! Awesome!


Första skoldagen på modefabriken

Dagen började med lite mummelsnack från rektorn.. Hon drog iväg lite ur ämnet, ett tag snackade hon helt plötsligt om att ens relationer kunde ta slut nu när man börjat plugga.. Jaja.. Hon var väl nervös eller nått. Hon sa även att vi skulle känna oss utvalda, för dom hade aldrig haft såhär många ansökningar och de var just vi som fick platsera. De känns ju bra iallafall! Över 200 ansökningar på våra 20 platser. En kille i klassen, sen resten brudar. Kommer bli skoj!

Lärarna verkar bra också. Engagerade och glada. Vi får hänga dygnet runt i vårt klassrum, så de är ju najs! Här ska sys! :)

Den som vill läsa lite mer om utbildningen jag ska gå kan ju kika in på deras hemsida.
,

Skolstart..!

Imorgon börjar skolan. Har inte skolstart-feeling, inga nya block och pennor eller nått. Helt oförberedd. Vet inte ens vilken busshållsplats jag ska gå av på, vet inte ens vilken tid jag ska vara på plats. Ska ju självklart kolla upp de nu..! Men vilket fall, imorgon kör min vardag igång på riktigt. Spännande! Ska bli kul och se vad de kan tänkas vara för själar jag ska spendera tid med i klassrummet. Bara vänta och se!

Det var fest


Snyggobertar


Nu har vi haft en liten shoppingrunda på Entré, shoppingcentret 3 min bort, farligt..! Sen vart de en liten sushilunch och nu ska vi fixas och bli snygga inför kvällen, partyfejs på. Första bruden in i duschen nu. Ska hinna med lite tacosmys också! Grabbarna skulle tydligen komma redan kl 7?! Herregudars. Nu vart de lite stressigt... Men dom får väl stå ut med lite fixande av brudar om dom ska va så tidiga! ;)


Vi myste igår


Ikväll blev en myskväll

Brudarna dunka in här runt 8-tiden som beräknat. De kämpade sig hit i bastubil och stannade en stund för lite bilbrand... Men fram kom dom! Det vart en myskväll och vi har sett hela 3 filmer och tjockat i oss lite onyttigheter. Robin kika förbi också, trevligt! Imorgon blir de fest! Så himla kul att ha dom här alltså! Vilka brudar! Nu ska de sussas!

Imorgon gör vi Malmö :)

Godnatt! Dröm sött!



I'm blue, dabudidabudam


Hatar folk utan papperskorg på toan


... eller ogillar starkt iallafall.
 
Och sån var jag ett tag, men idag fick de vara nog.

Hittade mig en supersöt liten papperskorg för en billig peng på Bolagret här i Malmö. Gillar den butiken starkt! Söta saker överallt.
Och så köpte jag lite snyggare självhäftande krokar på Lagerhouse. Lite småpiff som gör de hela.

Festival i stan och finbesök väntas, ett ord, AWESOME!

Vart en kort dag på jobbet...

Drog mig ner på stan i det vackra vädret och kikade runt lite, köpte mig en papperskorg till min söta toalett. Nu är de fart i stan och de är festival! Malmö stadsfestival. Skoj! Finbesök väntas, dyker upp runt 8-tiden och då får vi väl kika ner på stan och ta del av alla festligheter. Awesome!

Till Magdalena.
Vad kul att du kikade förbi! Jag ska göra allt för att hålla dig uppdaterad och ska självklart samla på mig all viktig information till dig (jag var en vecka sen på förra utbildningen jag gick, så vet hur de är..), kika in på bloggen så skriver jag garanterat vad vi gjort..! Ge mig din mailadress eller nått så kan jag ge dig lite mer ingående info om dagarna :) Ses då! Kul!


Såhär glad är jag, såklart!

 

Mitt Malmö runt omkring

Så här ser de ut i mina krokar nu för tiden :) Kolla in mitt nya favvoställe, China box (Sushi 55 spänn, som hittat!)

       

Första dagen på jobbet

Idag var de massor med information att ta in, som alltid första dagen! För de första, lära sig hitta i labyrinten bakom... Inget lokalsinne som sagt, samma sak inomhus... Men de vart en massa spring idag så lärde mig de flesta gångarna! Sen var de massor att packa upp och jag fick ett litet ansvar för att styra upp vårt lilla lager, så fixade med hyllor och grejer, kul!

Imorgon blir de mer att plocka upp och larma och fixa... Själva butiken är ju inte färdigbyggd än.. Vi öppnar nog på onsdag, en dag tidigare än planerat! Kommer bli superfräscht!

Tjejerna som jag kommer jobba med verkar hur gulliga som helst! Vi är 4 brudar som ska jobba tillsammans, kommer nog bli ett supergäng :)



Mysdag med Farmor och Farfar

Har ju faktiskt haft lite besök här också av Farmor och Farfar. Passade på med en vända till Ikea, med bil denna gång. Ett vinställ, strykbräda, vinglas, en blomma, matta och skohylla var de som inhandlades, tänkte montera ihop skohyllan nu och sen är jag förhoppnigsvis lite trött så jag kan sova.. Helt speedad och övertaggad just nu.. Haha :)


Och så nytt jobb då!

Var på intervju i måndags och idag skulle jag få svar om jag fick jobbet eller ej. Jag var så sjukt nervös, ville ju verkligen! Och de gick vägen, helt underbart. Flyt är vad jag har just nu! Imorgon börjar de, grejer ska packas upp och ska få träffa de andra 2 brudarna som ska jobba där, spännande!

Mitt nya jobb är alltså för IC Companys på Åhléns i Malmö. Måste ju bara säga att jag älskar Malmö so far..
 


"Allt du tar i  verkar bli till guld.." / Daddi

Mitt lilla toagolvs projekt

Före


Gjorde mig ett mönster av golvet, ett jäkla meck.


Efter

Hur gullig blev inte de då! Tänk vad lite vaxduk kan göra..! (den svarta platsmattan var slut...)

Min älskade (rosa) lägenhet!


Lägenhetsröj

Mamma och pappa kom med flyttlasset på lördagen och då skulle allt ur släpet och sen åkte vi och köpte en säng och lite annat på ikea. Sen fick vi sätta igång med allt som skulle fixas som jag behövde hjälp med, TVn åkte upp på väggen, lamporna och de jäkla persiennerna kom tillsist på plats i vardagsrummet. Sen fick man ju passa på att shoppa de stora grejerna när jag väl hade en bil här :)

Min mamma och pappa är de bästa! Tack för all hjälp!



I Smygehuk i Smygehamn i Smygehus

Ja, de va här de blev litet mysstopp innan flytten till Malmö. Länge sen man var nere i Skåne och Smygehuk, men de är alltid lika mysigt. Många fina minnen från uppväxten här. Det var här jag lärde mig simma :) De ni! Besök på Agdas och Magasinet var givet!


På väg ner till Malmö

Jag och syrran begav oss hemifrån runt 8 och hämtade upp 2 brudar som skulle med ner till Malmö och sen mötte vi upp Fredrik på Mcdonalds och köpte frukost. Vi hann åka några meter så ringer Fredriks mobil och han hade glömt väskan på Mcdonalds.. Haha tur att syrran och han jobbar där då och har snälla kollegor som ringer för att förhindra mindre kul början på semestern. Tillbaka och hämta väskan (bildbevis). Sen var de fullfart framåt. Stannade till och käkade lunch på Max, nyttig dag! Middag på Burger King var de som fattades, men de hoppa vi för mysmat hos Farmor och Farfar nere i Smygehuk. Men först och främst vart de ett dopp i de stora blå efter vår trevliga bilfärd med gassande sol och trasig aircondition. Härligt!





"Personalfest"

Liten personalfest för att fira av Farzad som kommer lämna IKEA-gänget.


RSS 2.0