Idag stog de ganska still

Dagen började med bindningslära och sedan var de vävning, jag var riktigt slö idag och vävde bara 30 cm men vi hade formgivning direkt efter lunch, så då skrev jag ut lite inspirationsbilder till min moodboard som jag ska fixa imorgon, ska ta med mig datorn och skriva ut resten av bilderna. Sen ska de klippas och klistras. Och så ska mattan bli klar imorgon såklart. Bara ca 20 cm kvar ju så de går fort. Skönt. Jag gjorde faktist renritningar, så lite vettigt har jag gjort idag med.

Ja annars så fortsätter jag mitt nyttiga liv med massa sallader och gott är de. Promenaden för dagen blev dock inställd för de va så äckligt väder. Okej att de blåser, men när de hänger regn i luften samtidigt, nej tack, fy.

Ja men annars så har jag inte tagit tag i arbetsproverna idag heller eller nått personligtbrev eller så. Men de ska göras, hellst nyss. Det får bli imorgon då. På riktigt. Kortare dag i skolan och mer tid till ansökningar.


Lång skoldag men snart helg

Idag vart de en låång dag i skolan, 8-19. Vävning hela dagen, så vävde på rätt bra, 1 meter matta är nu färdigvävd. Sedan var de till att fixa mera trasor, skära och sy ihop, trååkigt och det tar tid. Men nu är allt jag har färdig upprullat i nystan och klart! Nu är de bara väva på. De har gått åt lite mer än jag trodde, men får se hur långt de räcker imorgon om jag ska passa på och köpa lite mer tyg på vägen hem. Förhoppningsvis inte. Mattan får ta och bli 2 meter lång som klar, det var ju tänkt 2,5 meter men den passa nog på fler ställen och trasorna kanske räcker då..

De jobbiga med mattan är ju förarbetet, med alla trasor som ska fixas, klippas snett i ändar och sys ihop och rullas upp. De dammar så in i bomben, tygdamm och trådar överallt. Hela munnen, man känner hur de kittlar i halsen och väntar på att spy upp en hårboll, men den bara retas. Usch. Näsan är också proppad med sånt skräp, kittlar förfärligt. Jag kommer aldrig mer väva mig en matta. Men efter denna väv så ska jag få göra mig ett tyg till! Denna gång i lin. Så jag kommer ha en jacka av varje. En i ull, en i bomull och en i lin. Denna kommer vara svart, grå, vit och blå rutig. De ser jag fram emot.

Imorgon blir de till att åka hem och jobba. Ska fixa och dona i de nya varuhuset, får se vad mina uppgifter blir. Men de känns bra att få vara lite där innan de öppnar och kika runt lite, vad de finns för grejer och vart dom står... Och hur man hittar såklart..! Men de kommer nog ta ett tag till innan jag lär mig de.

Annars ska de nog bli en lugn helg, fredagsmys med tacos och lördag blir jobb och sedan kommer släkten för att fira mig då jag fyller år snart, men denna helg passade bäst. Ska bli trevligt att träffa alla. Och så jobb på söndag och hem igen. Sen är de en vecka i skolan och efter de kommer påsklovet, då blir de Uppsala och en hel del jobb, i nya IKEA varuhuset! Spännande!

Lite bilder från nu och nyss

Så har jag vart lite seg på att lägga in bilder i datorn också... Först lite bilder från mys med tuffa-Ylva och Linda. Sen är de lite från när vi var på teatergrej i skolan med några från klassen och nån bild från vardagen och vävsalarna.



Trasmattan är igång!

Nu har de vart lite bloggpaus. Det händer mycket just nu. Har kommit igång med trasmattan och nu ska de fixas och donas för fullt med trasorna, vilket jäkla jobb! Förarbete är ju inte de roligaste direkt...! Men de går frammåt iallafall! Jackan ligger på paus just nu, men när jag kommit igång lite mer med mattan så ska jag ta tag i den också.

Helgerna är fyllda med jobb och fest som går i ett, därav inget bloggande på helgerna... Men skoj har de vart! Helgen startade med att fira Ylva och det var myckte trevligt med middag och sedan utgång. Lördagen var jobb och sedan även då fest, After bandy. Förfest hemma hos Ylva och den fortsatte hemma hos systern och mamman Sandra och den lillepluttbebisen. Första gången jag träffa henne. Så söt och snäll så! Sen var de utgång igen, lika bra drag och sjukt kul båda kvällarna. Som sagt, jag blir så glad ända in i själen av mina älskade vänner! Så himla kul att se alla! Hann med lite mysmiddag med mamma och pappa också, mysigt värre helt enkelt!

Mitt nya nyttiga liv fortsätter och snart ska jag ut och gå dagens promenad med Cattis. Vill lova att trasmattan är lite träning de med, där slås de för fullt! Så de blir lite vardagsträning där med. Ska kolla in lite roliga nya recept nu ja!

Denna vecka ska jag även ta tag i att göra ansökningar och sådant också. Så de personliga brevet och ansökningsblanketer ska fyllas i.

På bilden ser ni färdigskurna trasor som jag pillat med idag och så skissen på hur trasmattan kommer att se ut.. Ungefär..


Ledig dag med mer duktigheter såklart

Idag tog jag mig en sovmorgon. Vaknade kl 10 och då vart de en kopp rött te, sen ut på en timmes promenad. Fortsätter med min duktighet dag 3. Medans jag hade min frukost som bestod av äpple, jorgubbar och russin i ugnen körde jag lite situps och annan styrka. Känner mig på g ju. Haha. Ont har jag, överallt. Till frukigheten hade jag lite turiskyoghurt. Mums. Lyxade till med att kolla på film, Anamorph. Den verkade bra genom hela filmen, men slutet vad sämstaste ever. Usch. Besviken.

Planen för dagen är ju att jag ska fixa och dona med kollektionsuppgiften lite sen så har dramaklassen nån föreställning av nått slag nu ikväll som vi fick gå på, så dit ska jag. De började kl 7 och innan dess ska jag ha käkat mig lite middag, städat och tvättat håret. Men de ska nog kunna gå.

Ska hem till Uppsala igen på fredag och då ska Ylvans firas som fyllt år! Wi! Grattis igen bästaste du! Sen är de jobb på lördag och söndag. Sen tillbaka och då ska de börja vävas trasmatta.

Duktighetsdag 2

Jag ska skriva mig en nerräkningslista på 21 dagar. Början på mitt nyttiga liv, efter 21 dagar ska de ju tydligen vara en vana. Så om jag kryssar så blir de kanske lite enklare de jobbiga dagarna. Haha :) Jag ska ju inte sluta äta direkt och jag tänkte kosta på mig lite godis på helgerna men ändå. Ut och gå it is.

Idag har jag sjuk träningsvärk iallafall, de är ju alltid nått. Tog totalt ut mina stackars ben igår ju. Men de känns bra. Armhävningar, situps, rygglyft och lite annan styrka är gjord efter dagens promenad. Känns bra. Idag åt jag potatis i ugn med lök, morot, majs, äpple och russin med chili-yoghurt och sallad. De var riktigt smarrigt! Känner mig duktig sådär dag 2.

Idag var de sista dagen på sömnaden men jag är verkligen inte klar med allt, men de var lugnt, de blir till att sy lite under vävperioden också. Idag fick vi uppgiften om att göra en vävsedel inför trasmattan. Jag har inga matttrasor, så de känns ju sådär lite sämst, men väven ska ju upp först. De var slut på lakansväv på IKEA i Uppsala då alla leveranser går till nya varuhuset, som om jag inte borde veta de av nån. Jaja, ska köra en sväng förbi varuhuset i Västerås och shoppa loss. Hoppas på bättre tur där.

Nu ska jag bli en hurtbulle

Idag blev de inte så mycket gjort som jag velat. Dagen fick börja med mönsterkonstuktionsprov som inte alls kändes bra, fy! Sen fortsatte de med städning i skåp och trådborttagning i hjulen på stolarna, helt sjukt mycket trådar vill jag lova. De vart lite sytt på jeansen men jackan stog rätt still idag. Sydde på knappar och hällorna. Dock kunde jag inte få på mig dom eftersom jag blivit lite utav ett fetto. Haha fy så hemskt. Dom är liksom sydda efter mitt mått och nu går de inte ens på, de är inte ens nära. USCH! Snacka om in my face. Så nu vart de verkligen en start på beach 09. Cattis haka på trenden och vi gick ut och gick i ca 1 timme. Utforskade Skara lite, vågar ju inte göra sånt när jag är själv eftersom jag har världens mest patetiska lokalsinne. They call me Guld, Guldfisk. Hitta värsta fina områden med skyltar om att man inte ska använda deras vägar utan kommunens cykelväg brevid. Haha stropp på dom! Men de va fint, både Cattis och jag tänkte Desperate Housewives a la Skara.

Så nu är de skärpning som gäller iallafall. Fortsatte tillomed med lite styrketräning när jag kom hem. Herregudars vad svag man är. Skärpning där med.

Lite bilder från underbara helgen som Carla var duktig att dokumentera. Så bilderna snodde jag från henne då.


Liten snabbis update då..!

De har inte hunnit bloggats nu i veckan. De är så att de är sista veckan på sömnad och allt ska lämnas in nu på tisdag, så de har vart långa dagar som fortsatt med yttligare plugg när jag kommit hem. Och inte nog med de så har jag vart på säkerhetsutbildning på IKEA för att jag ska få jobba i nya varuhuset på påsklovet. Den var på torsdagen så jag missade 2 dagar i skolan...! Eller ja, en dag och en självstudiedag, så de är ju därför de är liite stressigt just nu.

I helgen var jag i Uppsala och det var fest som gällde. Jobbade lite och festade mycket. Sjukt kul även denna helg! Åh älskade vänner vad ni gör mig glad! Kändes skönt att släppa skolan lite också, men nu blir de stress, stress, stress tills tisdag. Men de fixar jag, de är bara 2 dagar ju!


Världens lyckligaste efter helgen. Dock trött..!

I helgen var de Uppsala som gällde. Jobb och fest som vanligt. Började dock en med lugn fredag med familjen och tacos. Lördagen var jobb och sedan fest, hur lyckad kväll som hellst! Jag var nog världens gladaste den kvällen och hade verkligen sjukt kul! Verkligen tack till alla som förgyllde kvällen! Det blev väldigt sent och sen jobb och sen skulle man ta sig hem hela vägen till Skara. Var så sjukt trött, de blev 2 stycken sovpauser på vägen hem och snöstorm halvvägs och allmänt jobbigt. Mörkt. Usch. Det var garanterat jobbigaste vägen hem någonsin! Men kolla på bilderna och se så kul vi hade!

Nu är de plugg, plugg och plugg för fulla muggar! Ska sy klart min jacka på 5 dagar... Och nu 4 kvar...! Lite stressigt, men de ska gå helt enkelt! Allt annat ska vara klart också, så när de är färdig bloggat så ska mönsterkonstruktionen fixas så mycket jag hinner. Imorgon är de eget arbete så ska ta en liten sovmorgon och Cattis och jag tänkte gå kl 9.



De viktigaste ju!

Glömde ju! Vet inte riktigt hur jag ens kunde glömma att skriva om de. Jag ska till Gotland i sommar! Första gången. Så de ska bli spännande! Tvillingarna och Josefin är de trevliga sällskapet. Ska bli så himla kul! Kirre fixade precis boende, ett radhus med gångavstånd till centrum! Hur bra som hellst! Uteplats och grill och allt..! Fatta värt!

De ska bli så himla kul!

Lite pluggsnack

Idag har jag vart duktig. Har gjort klart alla mönsterdelar till jackan och sytt upp en provmodell i tricot som kommer bli en myskofta när den är klar. Så nu vet jag att kragen funkar och om den blir bra i jacktyget så kommer den bli suuperduper söt! Jag har även pysslat med lite annat som t.ex. mina jeans som inte är klara. Nu är iallafall knapphålen gjorda, dom är lite av min skräck så de känns bra att de äntligen är gjort. Imorgon ska de fixas och donas lite innan jag åker hemåt. Antligen kommer jag bege mig i mycket god tid eller så borde jag styra upp lite mönsterkonstruktions grejer... Vi får se hur jag känner imorgon!

Ja men de var väl lite av min dag. Lite sådär smått stressade då vi ska byta till vävning om ca 7 arbetsdagar, då ska jackan vara klar. Och inte bara den utan allt annat runt omkring, som mönsterkonstruktionen och detaljerna och speceillt mina jeans som borde vart klara för typ hur länge sen som hellst... Lite sämst i tidplaneringen där... Men nu är de igång iallafall!


Dagens roligaste!

Pratade i telefon med min älskade Ylva och hon är ju bara för härligt. Jag skrattade så jag grinade när vi började prata om småätande. Hon smyger upp på natten och hämtar nått och äter under täcket. Men de roligaste var ändå, jag citerar:

" Jag brukar sätta på vattnet så dom inte ska höra när det prasslar i påsarna..!"

Haha älskar dej Ylva, du är så himla bäst! Dagens skratt, de behövdes.

Klantskalle som glömde, nu vart de bröd istället

Idag slutade vi tidigt och salen blev upptagen som vanligt. Skrev ut lite ansökningspapper och sedan begav jag mig hemmåt och skulle renrita mönsterkonstruktion. Självklart glömde jag en hel del för att kunna renrita, så de blev inget av med de. Typiskt. Bakar lite bröd nu med russin, äpple och kanel i, dom vart gooda! Mums! Nu ska jag börja tänka ut lite  arbetsprover till utbildningar! Många är så himla luddiga, antagligen för att man ska tolka dom på sitt eget sätt.. Hmm..!

Imorgon blir de studieresa till Borås och vi ska bl.a. kolla in ett tryckeri. Studieresor är ju bra och kul, men de förstör tidsplaneringen. Haha, nej då, de kommer bli så bra så. Jag ska ju jobba i helgen igen och ville ju hellst åka hem på torsdag kväll men just nu ser de ut som de blir en liten kortis i skolan på fredag iallafall...


Värsta bästa helgen ju!

Nu har de vart en händelserik helg och inte en enda stund över för bloggandet eller internet i huvudtaget.

Fredagen började med lite tacomys, sedan vart det till att piffa till sig innan utgång. Syrran och hennes tjejgäng var hemma hos oss och fixade till sig inför utgång och jag fick sminka lite. Men de är skoj! För mig blev de först ner på stan med Carla och vi myste lite på Bullit, träffade sedan Anna och Rebaz och de blev lite fest.

Lördagen började med jobb på Ikea såklart, sen vart de hem och slänga i sig lite varma mackor, hinna umgås iallafall lite med mammi och daddi innan förmys hemma hos Kirre, där även syrran var med såklart! Stan nästa och mötte upp resten på Gillet och partyt började. Det var vidare fest på nästa ställe och det var en riktigt kul kväll! Fullt ös! Mycket lyckad kväll och grymt bra musik då det var en gäst DJ. Värsta utlandskänslan var de. Underbart!

Söndagen blev jobb och sen vart de till att bege sig hemmåt. Trött som bara den. Vart väl en sådär 10 timmar total sömn denna helg, men de var de värt. Stannade och sov i 20 min på vägen hem, det var så värt. Sen låg jag faktiskt färdiguppackad (rekordsnabb ju!) och klar i sängen redan kl 10 och somnade på direkten.

Idag så var de skola såklart. Väven är nu helt klar och nerklippt. Det har fixats en hel del med mönstret, de sista småpiffningarna och nu ska jag sy upp modellen i ett enklare tyg för att se att de ser hur som jag tänkt, innan jag klipper och syr i mitt egenvävda. Känns bäst så. Idag fick jag "tyget" jag beställt när vi hade en försäljare hos oss, läderimitation, som ska bli en väska, eller ja, de räcker nog till minst 2 väskor. När jag ska ha tid med de är frågan, men de ska nog gå. Kul ju!






RSS 2.0