Snön fortsätter falla men kläderna kommer med vårmodet

Lördagen bjöd på jobb och filmmys hemma hos Hanna. Vi kikade på 2,5 film, I love you man. The uninvited och början på 17 again (som jag redan sett). Vi tjockade på chips, popcorn och godis :) Mys.

Idag var de jobb och nu sitter jag här. Kikade precis på project runway och blåsningen. Nu blir de en film. Har inte bestämt mig riktigt än vad jag vill se, men nått skoj ska jag väl hitta på. Kanske James Bond - Dr no från 1962 i inspirations syfte..

Imorgon - skola och då blir de jeansskjorta :) Vårjackan får vänta lite, fortfarande osäker på hur jag vill ha den.

Fredagens festligheter med start hos Sara och tacomys


HAHA hittade just en mycket rolig funktion på datorn :)


Nu börjar de lika en syhörna

Idag har jag läst en del och kikat lite i modeböcker/nätet. Jag började med ett mönster till en jeansskjorta, skulle precis börja pilla ihop de med jeansen så fick jag en skymt av ett gamalt jeanstyg jag köpte för länge sen, då kan jag ju ändra modellen på skjortan till exakt så som jag vill, så de blev en paus där och jag blev sugen på att se vad mer jag hade glömt att jag hade...

Det vart en storstädning i alla kassar med tyger och sånt, måste köpa någon slags förvaring till de, några lådor skulle ju inte skada. Kör fortfarande på ett kassystem. La upp de mesta för bra översikt på mitt sybord. Mysigt :) Inspirerande att se tyger och sånt, man blir lite sugen på att skapa nått.


Skoförvaring


För den som undra och för dom som har mycket skor i en inte allt för stor storlek..

Jag använder mig av IKEAs CD-hylla, Benno, för att förvara mina skor! Bra att bygga på höjden, men de nya favvosarna får inte riktigt plats utan får bilda fina rader framför... Dags för en till kanske? :)






Tog mig en sovmorgon


Så, eget arbete idag med, planen var att jag skulle till skolan och göra mönster, men har inte riktigt blivit klar och nöjd med designen, så de fick bli en till inspirations och teckningsdag.

Till en början har jag städat lite i hemmet, badrummet är nu top notch och kläderna som låg slängda i min lilla klädkammare är nu vikta och på plats. Jag rensade och sorterade i alla mina miljoner nessesärer, tvättade min sminkväska (som ett puder pajat i) och torkade av och rengjorde allt smink inkl alla penslar. Känns bra.

Nu blir de lite mer läsning i modeböcker och försöka komma underfund med hur min blivande ljusrosa vårjacka ska se ut. Känner mig lite sugen på puffärmar... Men vi får se :) Kanske att jag syr mig en jeansskjorta av gamla jeans, lite sugen på de faktiskt..!

Ikväll blir de tacosmys hos Sara och sen lite fest! Skoj!

Idag har jag lockigt hår :)

Så idag har vi eget arbete och jag kikar runt lite i modeböcker och på nätet för lite info om 50-talet fram till 90-talet. Mest fokus på 50-, 60- och 80-tal idag. Har laddat ner lite filmer också, Flashdance och några gamla godingar med Bond. Ska kika på nån av dom ikväll efter jobbet, kvällspass idag 17-20.15.

Jag har faktiskt lite ont i armen sen sprutan, kunde inte sova på armen, ont. Men de är de värt :) Drog bort plåstret idag också, fyfan för klisterrester. De går bara inte bort, led och skrubbade men de funkade ändå inte. Sämst.





Då var de spikat!

Nu är resan bokad och betald. Ylvans, here we come!

Vi, jag och Oskar, kommer alltså åka till Tanzania 22 feb-18 mars för att hälsa på Ylva som ska praktisera som sjuksyrra där nere. Kommer vara en sån upplevelse för henne och att få med på ett litet hörn och besöka Afrika och Tanzania och se hur hon har de kommer vara AWESOME! Underbart. Och lite värme på de - JA TACK!

Tog mig en vandring till vaccinationsplacet och nu är jag safe för Gula febern och har fått mig ett malaria-pill-recept, de dyrare dock, men utan mardrömmar och hallunicationer, så de kan de ju vara värt...


Ylvans i egen hög person :)

Nej nu blir de lite mer sill och potatis

Ja så idag hade vi första lektionen med digitalmönsterkonstruktion. Äntligen. Lite av den kursen som avgjrorde att jag sökte till just Modefabriken. Känns bra, vi installerade mest och provade lite funktioner och sånt, de känns bra, kommer nog bli kul när man kommer igång på riktigt!

Helt slut i skallen är jag efter en heldag framför datorn i nersläckt rum.

Förhoppningsvis blir de en bokning av resan idag! Tänkte iallafall kila och vaccinera mig mot Gulafebern och antagligen få ett litet recept på malariatabletter utskrivet.

Hungrig!

Fixade spänning på andra håll och betalade räkningarna i tid

Så idag var de en ny kula i skolan. Arbetet om 1700- och 1800-talen är inlämnade i tid efter lite flyt med busstider! Lite extra spänning i livet med att lämna in arbetet 5 min innan deadline... Haha!

Vi kikade på en liten inspirationsfilm för nästa projekt. 30-90talen är de nu, man får välja vad man inspireras av mest. Filmen för lite inspiration vart Grease. Mys.

Kvällen bjöd på en liten powernap vilket gör att jag är pigg som en lärka just nu.. Kikade på en film, Gamer, den var bra, helt klart sevärd. Sen vart de en liten promenix med Martin, trevligt.

Nu blir de lite zappning och sen sussning.

Dagens budget: 4 kr för utskrift på bibblan. Haha :)

Nu börjar de bli verklighet

Ledigheten är beviljad från jobbet, skolan säger inte emot. Nu blir de en resa till Tanzania för att hälsa på älskade Ylvans! :) Kommer bli så himla skoj! Nu måste jag vaccinera mig och skaffa visum. Och leva fattigt! Ska spara ALLT  jag kan. Resan blir 23 feb-18 mars. Så en månad vinter till och sen hoppas jag på vår när jag kommer hem. AWESOME!

Ikväll blir de alltså hemmamys med film och morgondagen bjuder på en realisefest på KB tillsammans med sugna klasskompisar och självklart med gratis inträde. Here I come budgetlife. Men de är de så värt!

Nu ska jag ha mig en lyxlunch med film och sen blir de bibblan för att skriva lite mer modehistoria. 1700-talet och 1800-talet är de som gäller.


Bild från Tanzania då... JA TACK.

Nu blir de lite kvällsläsning

Jackan är klar och lämnad i skolan, så foton kommer snart. Hittade ett superfint tyg som fick bli foder. Tyget påminner lite om när man droppade färg i vatten och la ner papper, om ni vet vad jag menar? :) Fanns i 3 olika underbara färger. Så himla mycket vår-nytt, vill ha!

Nej nu blir de en snabbis till biblioteket och låna lite modehistorieböcker om de finns nått intressant. Redovisning imorgon.

Sen ska jag ju satsa och göra så mycket modehistoria som möjligt så jag kan relaxa lite mer på stranden (SKA åka)...




Sneakpeak på pälsjackan á la 20-tal


YES!

Nu har jag fått mitt VISA-kort. Äntligen. Och snyggt va de såklart!

Fick även min HDMI-kabel skickad. Och så va de nått mer i, ett litet fodral med superfina lila hörlurar :) Ja tack på de! Taack daddi :)

Nu ska sista tvätten hämtas, sen blir de sy sy sy.



Med ett vackert kort kommer jag betala en resa till Tanzania

Ja, så idag har de tvättats i stoora lass. Men nu är de klart! De sista hänger på tork på vinden och de känns skönt att de är gjort. Nu har jag massor att ha på mig igen :) wiie!

Nadja kikade förbi och vi började kolla på 2 filmer, men var för okoncentrerade och mer pratsugna så de blev inget av med att se klart dessa. Vi stoppade också för Paradise hotel, jag säger bara ja tack på att Catja åkte ut.

Jag är fortfarande positiv och optimistisk för min lilla resa till Tanzania så ni vet :)

Kollade lite på internetbankens emailkonto och om allt går bra borde jag äga ett supersnyggt VISA-kort på torsdag!


Denna bild kommer smycka kortet. Haha så himla bäst, de är ändå till sånt pengarna går :)

Jag vill, jag vill, jag vill!

Jag vill helt enkelt åka till Tanzania tillsammans med Oskar och hälsa på våran älskade Ylva när hon har praktik där! Hur ballt vore inte de?!

Ylvans är en av två som fick åka dit för praktik (pluggar till sjuksyrra), så himla stolt över henne, hon är bäst.

Å jag vill verkligen åka dit och hälsa på henne! De första är ju pengar.. Hm tråkigt. De andra är att få ledigt på jobbet, men hade nyss samtal med Carro och har ju såna underbara arbetskamrater så de känns inte alls omöjligt... Å sen är de ju skolan... Men de känns inte heller som ett så superstort problem. De jobbigaste är ju mer att ha råd att komma hem?! Alltså att ha råd att vara borta. Så himla sämst. Har ju inte sådär superlång tid att spara moneysar heller (avresa i mars isåfall!), och inte har jag sparat något innan... Sämst av mig men lite av min charm..!

För att citera en mycket smart ung kvinna vid namn Linda:

I like my money right where I can see it. Hanging in my closet.



Ylvans och jag med brillor på, så som de skulle bli i Tanzania...! :)

Å sen kom söndag

Idag då. Jobb. Dagen gick sjukt fort. Mycket folk för att va söndag ändå, eller de va kunder som ville ha hjälp. Kul!

Hem till tacorester och film i min ensamhet. Mys. Kikade på The boys are back, mycket mysig, sorglig, grinade en skvätt och sen vart de glada miner till The princess and the frog (Disneys nya tecknade, obs! inte animerade, utan tecknade som dom gamla goda disneyfilmerna). SUPERBRA! Åh den va verkligen underbar. Nu kan jag somna med ett leende på läpparna.

Imorgon ska de sys en pälsjacka förhoppningsvis.... :) I princip ett måste..!


Så är de ju 2 festdagar per helg! :)

På lördagen bjöd jag upp till lite drinkmys. Och jag stannade hemma! Alltså, ingen utgång utan bara hemma mys med lite vin. Värt. Fick lite folk till mig i alla dess kategorier! Märklare, Cypern-folk, Åhléns och skolan + kompisar till dessa underbara folk. Skoj kväll!

 

Lite fest bara? :)

Lite festsuget Åhlénsfolk gjorde Malmö en fredagkväll



Superkul kväll!

En kamera kommer skickad

Fick min kamera från Uppsala och kära twins i brevlådan idag. Wiie, nu blir de fotografering :)

Å inte nog med de, i detta fina kuvert låg ett litet kort med en massa fina ord på. Värmde ännu bättre än soppan såhär i vintertider (som dessutom aldrig går över). Åh vad fina vänner man har! ÄLSKAR <3

Ni är världens finaste, underbaraste och mest fantastiska ärliga bästaste vänner man kan ha! Jag är så lycklig över att jag har er! Älskar er och saknar er massor! Längtar tills i sommar, BOKA NU?


En onsdag med fredagsfeeling och soppa

Fyfarao vad de är jobbigt att gå upp på morgonen! Varför kan man inte börja kl 10? De verkar ju så mycket mer humant. Sjukt trött var jag imorse, nära på att stanna... Men. Bara idag och sen har vi eget arbete tors,fre och mån, så långledigt. Eller iallafall halvledig, ska ju sy och dona men ändå, skönt att slippa passa nån tid, speciellt när den är tidig.

Idag har jag iallafall gjort något i skolan till skillnad från igår som hela dagen gick till att snacka lite skit och läsa lite modehistoria halvengagerat, gjorde ju faktiskt en snabbskiss på den kommande pälsjackan också, de får man inte glömma. Men som sagt, idag har jag gjort mönstret klart till jackan och dessutom sytt en toaille så jag vet att mönstret funkar. Känns bra. Imorgon ska de klippas i "päls", välkommen svartpälshår i heeela min lägenhet och i alla vrår...

Soppa kokades idag och den blev god. Jag är lite rädd för soppa, känns så svårt, men är så enkelt? Hm.

Efter en rolig helg kommer skola

Nu har Lollo åkt hem och jag återvänt till skolan.

Hade de sjuktskoj och massa mys när Lollo var här. Festade och hade skoj för hela slanten :)

Första skoldagen för mig idag. Usch. Känner mig sjukt oengagerad just nu. Sen vart de lite extrajobb på Åhléns. Skola, hem och byta om och slänga i sig lite mat och sen till jobbet. Fullt upp. Skönt att komma hem och slå sig ner i soffan.

Borde tvätta håret och gå och lägga mig, men orkar inget av de just nu. Håret får garanterat vänta en dag till. Tröttheten börjar smyga sig på..

God natt (snart) kära folk!


En förkylning som stör

Nu har de vart två dagar med jobb och lite fest. Idag blir de finbesök som gäller. Lollo kommer hit som sagt. Ska precis kila iväg och hämta henne på centralen. MYS!

Och annat som hänt. Mitt bankomatkort har utgått? Fast de var gilitigt till sept 2010. (Handelsbanken ska tydligen sluta med mastercard) Jaha? Trevlig överraskning i tisdags. Tur som jag hade kom jag till banken 12.55, då den stängde kl 13.00 och hade totaltstängt på onsdagen. Kul om jag hade vart utan pengar? Nej tack.

Alltså. Just nu har jag inget bankomatkort (bankmannen klippte de framför mig, typ som en kniv i hjärtat). Jag känner mig naken, bar, rädd, exposed och nervös.

Och någonting jag har så är de en förkylning. Fy. Jaja, tur att man inte är man och livet fortsätter ändå.

Å vet ni vad?!


Jag ska få finbesök från Jönköping. Denna underbara brud bodde jag tillsammans med i Cypern och saknar henne massor, men nu kommer hon! JA TACK! Långbesök dessutom, åååh vad lycklig jag är.

ÄLSKAR <3








Men nu, hem igen.

Tillbaka i Malmö. Jag och många andra kom tillbaka i lördags och självklart vart de välkommen hem fest för oss alla. Start med lite mys här och sen vart de en sväng till båten. Sjukt trevlig kväll, mys. Älskar.

Söndagen - back to work. Lungt som alla andra söndagar, men de var en hel del städning och vinkning - rea.

Idag kom farmor och farfar förbi och vi gick till kvarterskrogen och käkade plankstek. Lyx. Mums. Alltid trevligt med besök.

Nu blir de film med Minna och imorgon är de lite jobb.

Nyår med underbara



Ååh vad underbart nyår :) ÄLSKAR mina twinisisar i massor! Å maten va AWESOME!

RSS 2.0