Jackorna blir bara fler

Så idag blev alla jackor helt klara. Så skönt! Kunde inte hålla fingrarna borta och startade på en till jacka, denna gång en skinnjacka, fejk skinn såklart! Tiden räckte till massor, så den blev också typ klar,tänke att den ska få ett foder också, supersött vitt med svarta prickar, så de är de som ska fixas imorgon, sen är de bara börja lassa in i bilen, allt jag samlat på mig. Det är helt sjukt, bara 1 år och så mycket skit. Tydligen har jag problem att slänga också. Speciellt är de svårt att slänga något större spillbitar av tyger man vävt själv. Och vadå, den där lilla foderbiten kanske behövs nångång..? Herregud. Har faktiskt vart ganska duktig på att slänga ändå, tog mig i kragen. Nu ska allt bara med hem. Alla jackor och tyger och pärmar.

Det roliga är ju att vi slutade skolan för 2 dagar sen och ändå sitter vi i där till kl 8. Men de säger ju bara en sak, fyfan vilken kul utbildning alltså!

Hade med mig kameran idag, glömde dock batteriet i laddarn, smartass på mig. Så bilder får vänta tills imorgon. Nu ska jag väl ta och skura taket eller nått sånt kul. Flyttstädningen har knappt börjat, väntar på backup av mami och dadi. Röja ut allt först och sen köra på, de känns enklare. Imorgon blir de hej då på skolan! Blandade känslor.

Nu så, skolan slut, nu blir de lek och städning

Så sista dagen i skolan var igår. Betygen är satta och allt är inlämnat och klart. Så skönt. Men skola idag med, eller nu får man ju göra helt vad man vill, fast de har man ju typ fått göra hela tiden... Fast ändå med lite inriktningar och så lite grundarbeten och sånt. Men det har vart ett sjukt kul år. Allt har vart super och jag har lärt mig så sjukt mycket. Kunskaperna jag fått här kommer alltid vara en grund för det jag vill göra sen, blir designer. Nu ska hoppas jag bara på att ta mig vidare i Malmö då.

Idag var planen att sy knäppningen på den sista jackan, men de fick vänta, idag blev de en liten kort söt jeansjacka med volang. Tänkte att jag behövde fler jackor tydligen.. Haha :) Nej men den blev jättesöt, glömde kameran hemma så ni får bild imorgon. Så imorgon ska jag sy klart knäppningen, sy på 2 knappar på manchetten på lilla jeansjackan, de ända som är kvar och fixa lite med mitt trasiga foder på rosajackan. Så de är prio ett så allt är klart, sen kan jag få göra nått mer kul om jag hinner. Antingen ska jag göra en playsuit (byxdress) eller så gör jag mig en skinnjacka av fejkskinn som jag köpt som var tänkt till en väska... Vi får se! Jackor är ju kul... :)

Har skruvat av en hel del ben på diverse bord i lägenheten, nu ska fler bord monteras isär och bli enkla att transportera hem. Måste lokalisera en sopstation också, så jag kan slänga massa skräp innan jag flyttar..

Grattis till Sabina och hennes stabila jobb, man kan ju inte bli annat än stolt över den nya dekoratören på Lindex :) Grattis till Morfar i efterskott också! Å såklart Grattis till The twins i efterskott också! Massa massa grattis till alla underbara!

Sista helgen i Uppsala som Skarabo

Nu är jag tillbaka till Skara och helt slut. Rehab på mig. Min stackars kropp hänger inte med, börjar tydligen bli gammal eller nått. Haha. Hemskt.

Kom hem onsdagkväll mitt i en förfest hemma hos oss. Syrran och hennes brudar skulle på skiva. Vart taggad så jag haka på brudarna ut. Hade sjukt skoj, kände dock att jag tillsammans med några andra höjde medelåldern något, men ääh, de va kul.

Sen var de jobb på ikea på dagarna. Torsdagkvällen bjöd på filmmys hemma hos Gassan och vi kikade på Bridewars, den va ju rätt dålig. Fredagskvällen spenderade jag hemma hos twinsen i deras superfräscha lägenhet och hade med mig lite bra inflyttningsgrejer till brudarna, i rosa såklart! Det vart mycket snack och lite film. Skoj. Lördagskvällen vart festfestfest med Sabina, Mia, Magnus och Sofia. Mycket lyckad kväll! Och sen var de söndag och då vart de lite sushibuffé med Sabina och sen hemmåt. Fick en date med en skövdegrabb och hans kusin på statoil i Örebro, dom var på väg mot Uppsalatrakterna och jag var på väg ner mot Skara då. Det var trevligt.

Förutom jobb och skoj har jag packat upp massor med kläder och annat skit, tröck ju med så mycket jag fick plats med i bilen på vägen hem nu. Såg knappt ut, men de gick bra. Så nu i veckan lever jag i en resväska, men de har jag ju gjort lite hela tiden.. Så de ska nog gå bra de med.

En mycket bra helg i Uppsala helt enkelt. Snart är jag tillbaka där på heltid, känns skönt, men ändå som om jag hamnar på noll igen. Hmm.. Väntar till midsommarveckan och hoppas på ett glatt besked om utbilningen, då känns de iallfall som om jag skulle vara på väg igen. Hoppas!


Vi hade lite släktträff på BJ och stötte på kusin Christoffer.


Jag och syrran :)


Kameran dog, men vimmelmannen va på G ;)

Proppat!

Jag är helt slut av allt springandes med alla kassar och väskor och allt skit som skulle tryckas in i bilen. Nu är den verkligen fullproppad. Bakluckan pressades igen, ikeakassarna byggdes till högar i baksätet (helt sjukt vad mycket man får plats i ett baksäte..) och köksgrejer och tavlor och annat sitter och myser med mig i fram. Imorgon bär de av mot Uppsala direkt efter skolan och de är sista turen hem innan flyttlasset går nästa helg, så har tryck med så mycket som möjligt helt enkelt.

Idag gjordes de rätt mycket i skolan och det är många bollar i luften nu såhär i slutet, vi fick kasta oss ut fem i 8, skolan stängs och larmas kl 8. Nu är det bara till att göra den sista hemtentan som vi fick idag och som ska in imorgon. Och sen ska jag få sova... Men imorgon blir de Uppsala och till att packa in allt... Hur nu de ska gå... Ingen hjälp kommer jag få heller, usch va tråkigt att backa upp, eller bära upp allt till mitt rum iallafall... Haha :)

Mamma och pappa ligger och lyxar i värmen i Malta dom! Vissa har de bra! Trevlig resa på dom! 

Tipsrunda och allt ju

Började dagen med en helt vanlig skoldag och sydde fickor på min linnejacka, gjorde alla fel man kunde så sprätten var min bästis sådär innan lunch, men nu är fickorna på plats, klara och fina. Kl halv 2 samlade vi klassen och begav oss ut i naturen för lite rabarberpaj och sedan gick vi en tipsrunda. Efter tipsrundan i skogen med sniglar och annat liv begav vi oss hem till Gunnel. Känner mig inte riktigt hemma i skogen, vilken fin natur... Själv tycker jag att de är rätt vackert när man kommer in till sthlm på nattid och höghusens fönster lyser.

Hos Gunnel fick vi lite mat och sedan värsta marängtårtan, sjukt god. Häckade i uterummet och snackade lite skit med klassen. Var en riktigt mysig dag fakiskt! Nu är de inte långt kvar på utbildningen..! Den andra gruppen slutar på onsdag, men vi har måndag och tisdag nästa vecka iallafall! Herregud, stress! Fasar över att städa mitt skåp och mitt superbra lösbladsystem....


Malmö.. Nu fick ni nått å bita i

Det hela började med en lång bussresa, men jag sov rätt gott även fast jag hade värsta snarkar-mannen brevid mig. Måste sovit rätt djupt... Vaknade inte ens när mobilen ringde heller.

När jag kom fram till Malmö så ringde jag min kära vän Pontus som skulle komma och hämta mig. Men de visade sig att han inte riktigt hade koll på sin stad, så jag var ensam och övergiven ett tag där, han visste inte vart jag befann mig. Jag försökte förklara vad jag såg och började bli lite orolig att jag gått av fel, de kan ju lätt hända om man heter Frida Josefsson. Men snart så fixade de sig och Pontus hittade mig och det blev en bamsekram till vännen som jag bodde tillsammans med i Cypern och inte träffas sedan dess, minst 8 månader sen ju..! Helt sjukt vad tiden går fort.

Pontus var smart och vi skulle kolla upp vart skolan låg, dit jag skulle på lördagen kl 10 på intervju och provdag. Men tydilgen visste han inte vart de låg heller, vi ringde 118 100 och lite back up och hittade tillsist dit. Tur att vi körde en provrunda dagen innan, paniken hade vart på topp på lördagmorgonen annars... Men nu gick de som smort.

Sen hade vi ju yttligare en ex roomie i Malmö, Robin, så de fick bli en sväng förbi där och träffa han med. Så himla kul att träffa dom igen. Usch vad jag saknat er! Sen vart de hem och mysa lite framför tven och sen sussning. Pontus fungerade lite som min privata chaufför hela helgen och de tackar jag speciellt för :)

Lördag då. Intervju. Vi hitta dit och vad där i tid. Allt gick superbra. Först fick jag skriva en motivering om varför dom skulle välja just mig och rita ett mönster som var inspirerat av naturen, alltså ett tryck av något slag. Vi fick bara använda blyerts så så skoj vart de inte, men de funka. Sen var de intervju och det gick jättebra faktiskt, känner mig mycket nöjd med min insatts. Gjorde mitt bästa. Sömnadsprovet var de sista och då skulle vi sy en halsringning med infodring, låter ju avancerat kanske för den som inte kan, men de är väldigt enkelt, iallafall när man vet hur man gör.. Haha :) Så de gick prima det med. Känns bra! Så forhoppningsvis blir de Malmö i slutet av Augusti då. Får besked under midsommarveckan. Samma vecka som jag antagligen befinner mig i Cypern..! Då blir de antingen till att fira eller dränka sorgen i nån drink eller två... Haha!

Lördagen fortsatte med lite sushi och sedan vart de matkoma och segning framför tven. Mys, mys mys. Kvällen bjöd på pizza och sedan melodifestivalen hemma hos yttligare en hockeykille. Heeja Norge :) Wiie! Rätt låt vann helt klart!

Söndagen blev sovmorgon och sedan köpte jag med mig lite sushi (igen) på bussen och tro de eller ej, jag sov hela vägen till GBG fast vi sovit massor och sedan var de till att gå av och byta buss och fortsätta vägen hem. Men de gick bra och nu är jag hemma! Sjukt mysig helg! Tack för allt :)

De sämsta ever var ju att jag släpade resväskan till skolan på fredagen, men glömde mp3n hemma, så jag släpade med mig resväskan tillbaka hem, 30 min promenad, tillbaka till stationen 10 min promenad, och satte mig på bussen, satte på mp3n och lyssnade på musik i ca 15 min, sen dog den. Så himla säämst! Trodde jag hade laddat den, men icke! Så tänkte jag att jag skulle vara smart och sätta mig vid en dator eller så när jag skulle mellanlanda i GBG en timme och ladda den lite.... Självklart tog jag med laddaren, men det var tydligen fel laddare. Så himla sämst man får vara då. Så då fick jag sitta där i tystnad och tjuvlyssna på några tonårskillars snack om tvspel eller nått sånt skit, eller tjuvlyssnat, som om jag kunde välja... Snarkningarna var rätt roliga att lyssna på dom med, hade absolut hoppat musiken för att lyssna på dom. Eller inte. Aldrig mer får detta misstaget ske säger jag bara! Usch!

Modevisning

Nu när utbildningen börjar närma sig slutet hade vi oss en liten modevisning. Vi gjorde fint i klassrummen och visade upp vad vi gjort för vänner och familj och blivande elever. Ni ser ju även min rutiga jacka på en provdocka. Sen lite bakom scenen och förberedelser, samt lite bilder från catwalken.






Vill ni se mer bilder från modevisingen kan ni kika på Cattis bilddagbok 14 maj.


Amanda med min rosa jacka, jag med rosettjackan, bättre bild på den inom kort.



I sista sekunden som alltid..

Ja då sitter man uppe fortfarande då, ville ju gå och lägga mig i tid. Inte idag heller tydligen. Har precis bakat kakor, nu ligger dom och svalnar, började baka efter jag vart på promenad med Cattis, sådär runt kl 12. Verkar ju helt normalt att baka mitt i natten när man har skola dagen efter, men de är nämligen så att vi har modevisning imorgon och då ska vi bjuda på lite fika. Körde på kolakakor, enkelt och bra med lite småkakor till alla bullar och muffins och för att inte tala om chokladkakor som de antagligen kommer krylla av...

Dagarna räcker inte till ju! Nu ska jag fixa och dona med lite skolarbeten och sen är de bums i säng....

Har fått lite kontakt med en utbildning i Malmö också, modefabriken heter den, på Malmö folkhögskola, ska dit på intervju och provdag på lördag! Så på fredag bär de av mot Malmö! Ska bli så kul! Ska träffa lite kära vänner som jag bodde tillsammans med i Cypern som jag inte träffat sen dess! Nästan ett år sen ju! Helt sjukt! Så de ska bli så kul, ser verkligen fram emot de och sen hoppas jag ju självklart att de går super på intervjun och de! Vore ju helt underbart om jag kom in på den utbildningen. HOPPAS! Håll tummen för mig på lördag då! Blir ju dock ingen inflyttningfest hos twinsen i helgen då, de känns ju lite tråkigt :( Får bjuda in mig själv nån annan gång, kan nog bli lite festande i den lägenheten en annan gång för min del, men hoppas dom får de superskoj som alltid!

Mitt hem :)



Måste ju bara dela med mig av detta. Här om dagen så fick jag detta sms av min underbara älskade vän for life, Carla.
 
"Vet du en sak? Jag är ditt Hem och du är mitt Hem. Vart vi än är, tillsammans, så är vi alltid Hemma!"

Jag blev så glad i hjärtat, jag ska spara de här smset så länge de bara går, när jag känner mig nere vet jag vart jag ska kika för lite uppmuntran. Så himla underbar är hon, lyllos mig som har ett så vackert hem va!



Verkligen måndag.

Inte mycket vettigt gjort idag. I skolan har jag sytt lite på fodret till gula rosettjackan, men den är inte klar än, ska ta tag i de lite mer imorgon. Strykte linnetyget idag och imorgon ska de även klippas ut jackdelar. Sen ska de skrivas en hemtenta också, så imorgon, så ska jag va on fire helt enkelt!

Nu ska jag ut och ta en promenad och försöka komma igång med mitt nyttiga liv efter denna sjukt onyttiga vecka!

GBG :)






Wiie nu börjar de !

Bussresan gick prima, sov väl hela vägen förutom då jag hade lite pratsällskap. Nu har jag och Lisen sprungit nått varv på stan och sedan kikade vi på en film, lagade mat, smarrigt vart de. Nu är vi på G, piffade och klara. Har provat ut en outfit i Lisens garderob utan en helkroppsspegel, helt svårt ju! Vi hade ju iallafall en kamera så de fick ha funktionen spegel och nu är vi redo. Popcornen är poppade och snart ska vi göra oss en fishball med sugrör och allt! :) Alltså en typ bålskål a la ohygien med bara sugrör. Som i Cypern, såklart! Lollo är på väg också! Så himla kul att hon också kommer! Vi lyckades övertala henne när hon va en segis, wiie! Nu hoppas vi bara på att Cassandra ska haka på så har vi oss en liten minireuinon. Wiie!

Låt festen börja :)

Lördag, så inte i Skara!

Nu är jag redo att åka. Idag ska jag till Lisen i GBG och hälsa på :) Ska bli superskoj! Ingen sovmorgon idag heller alltså. Men man kan ju sova lite på vägen dit, för jag ska åka buss! Skönt!

Igår vart de en sväng till Skövde igen och lite drinkande med William. Men alcoholfritt såklart, då jag körde hem. Men de var riktigt trevligt, vi hann med två ställen och jag undrar varför jag inte hängt lite mer i den ocharmiga betongklumpsstaden Skövde, när de är mörkt och lite fest sätter igång är de ju rätt hemtrevligt.

Nej bussen kallar. Ha en trevlig helg :)

Då har man gjort sig en brösthållare

Och inte blev de någon sovmorgon. Gästlärare i skolan och BH-sömnaden började kl 8. Hon var duktig och det var kul. Ville självklart göra klart och de gjorde jag, var klar kl 7. De tog verkligen hela dagen att göra denna BH, som jag dessutom aldrig kommer att använda. Men nu har jag gjort en BH och vet hur man gör, så kanske kan göra en någon gång som jag faktiskt kan använda. BH:n jag gjorde vart väl söt och så som jag tänkt mig, men den satt inte riktigt 100%. Vi kallar den sockervaddsbhn.


Man kan ha kul här med :)

Igår vart de utgång med delar av klassen. Kvällen började hemma hos mig med Skaraborna med lite tacosmys, sedan begav vi oss mot skövde och mötte upp resten och först gick vi till Pimps, så som jag trodde de hette, men de hette visst Pims, mysigt var de iallafall. Vi satt ute i kylan med filtar, är de sommar så är de. Sedan begav vi oss vidare till Zaren, som tydligen inte alls hette just så utan Husaren. Jag tycker nog att Skövdeborna mummlar och hoppar över lite bokstäver när dom snackar helt enkelt. Men kul hade vi iallafall! Mycket fest och dans, wiie! Det var helt långt mellan ställena, ungefär dörren brevid. Kvällen avslutades med lite kebab! Och sedan for vi hem i röda blixten.





Så en onsdag då

Nej det vart inte jättemycket gjort idag heller. Ett arbete blev klart iallafall och så fick vi lyssna på en kvinna som snackade om att starta eget, hon var ju dock inge vidare om jag får säga de själv. Hon mummla bara på och drog ut på allt. Nej, inge bra. Fick iallafall svar på en fråga jag hade, om FA eller F-skattsedlar. Så de var väl lite bra iallafall!

Kom hem och lagade mig lite käk, för de måste man ju tydligen. Inte alls sugen på att laga mat, men de fick bli lite kikärts och morotsbiffar med sallad, gott men ändå.

Linnetyget ligger i badkaret och har de gött, eller hade iallafall, nu är de nog ganska kallt. Var ju nära att hoppa ner själv när jag tappa upp badet, men fick ge vika för tyget. Själv tog jag mig en tupplur, som skulle vara på ca 30 min, men den hamnade nog på 2 timmar.. Jag körde en Cattis helt enkelt. Vilken powernap va!

Imorgon kanske de blir lite fest med klassen, eller en del av klssen iallafall. En torsdag, men de är de som passar bäst och de var samma öppettider som på helgen, så why not!

På fredag ska vi ha BH-sömnad. De ser jag verkligen fram emot, så de blir nog till att köra och vara nykter om de blir fest. Ingen hit att vara bakis och ska upp kl 8 och försöka sy någorlunda raka sömmar.

Fortfarande sjuukt sugen på choklad. Men de blir inget!

Komplett Skarabo, får jag åka hem nu?

Dagen började med en liten försovning, men de gick vägen ändå. I skolan eldade vi lite på trådar och kikade i horoskop, och med de menade jag microskåp, men körde en liten felsägning sådär fortfarande i nattmössan...

Träffade upp farmor och farfar för en lunch på Kråks värdshus, massa folk var de! Och vem var inte där, tillomed Bert! Äntligen. Nu kan jag säga att jag sett han, för så fort man säger att man bor i Skara så kommer han på tal. Nu har vi ju i princip lunchat ihop. Haha så kan man ju också se de.

Skoldagen efter lunchen var sådär lagom oengagerad. Gjorde klart mönstret till linnejackan iallafall. Imorgon måste jag verkligen göra mig ett Frida-speedo-ryck. Varför kan man jag inte vara lika effektiv varje dag, fatta hur mycket man skulle hinna!

Nu sitter jag iallafall här i soffan och är sjuukt sötsugen eftersom jag har haft ett onyttigt liv i 2 dagar, va fan! Men jag har vart duktig och hållt tassarna borta från smarrigheter, men de är nästan så jag skulle kunna döda för lite choklad. Men nej nej. Höll på köpa mig en glass, men Cattis ledde mig bort från glassen då jag bett om lite backup om min karaktär skulle ge med sig lite.... Nyttigt liv nån dag så kommer de nog gå över!

Idag är en JAG-VILL-HEM dag. Usch usch usch. JAG VILL HEM! JAG VILL HEM!

Mycket skoj och stoj, men nu hemma i lugnet

Nu så, tillbaka i lugna Skara. Skola idag som vanligt. Sen kom farmor och farfar på besök och kikade runt lite i skolan, sen begav vi oss hem till mig och fikade. Ut och käka, och eftersom vi är i Skara är utbudet inte så stort på restaurang sidan, typ pizzeria eller pizzeria. Så de fick helt enkelt bli pizza. Och de var riktigt god pizza faktiskt. Och nu har vi precis klämt i oss lite kex och ost och vin. Jag är så himla mätt så jag tror jag smäller av, men mysigt har de vart. Dom ska sova kvar och så blir de en lunch imorgon, sen är besöket över. Men de är alltid kul med lite sällskap här nere!

Hade en sjukt kul helg med massa fest och mina käraste var duktiga att dokumentera så jag snodde lite bilder av dom :)


Valborg baby








RSS 2.0