Kikärtsbiffar med morotstzatsiki
Det du behöver för ca 4 portioner.
Till biffarna:
1 burk à 400 g kikärtor
1 dl lättmjölk
1 st purjolök
1 msk maizena majsstärkelse
1 kruka persilja eller fryst gick lika bra..
15 g smör
Till tzatsikin:
2 dl cream fraische eller likande
2 st morot
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till salladen:
Blandade blad
Gurka
Tomat
Färska champinjoner
Röd lök
Eller vad du nu vill ha i!
Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka purjolöken i småbitar. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor, purjolök, maizena, persilja och mjölk till en gegga. I med salt och peppar efter smak. Forma geggan till biffar och stek dem i smör några min på varje sida. Rör ihop tzatsikin. Servera biffarna med tzatsikin och smarrig sallad.
Receptet är hittat på arla.se, alltid en bra inspirationskälla om man vill ha nått smarrigt att äta.
Till biffarna:
1 burk à 400 g kikärtor
1 dl lättmjölk
1 st purjolök
1 msk maizena majsstärkelse
1 kruka persilja eller fryst gick lika bra..
15 g smör
Till tzatsikin:
2 dl cream fraische eller likande
2 st morot
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till salladen:
Blandade blad
Gurka
Tomat
Färska champinjoner
Röd lök
Eller vad du nu vill ha i!
Skölj av kikärtorna och låt dem rinna av. Hacka purjolöken i småbitar. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor, purjolök, maizena, persilja och mjölk till en gegga. I med salt och peppar efter smak. Forma geggan till biffar och stek dem i smör några min på varje sida. Rör ihop tzatsikin. Servera biffarna med tzatsikin och smarrig sallad.
Receptet är hittat på arla.se, alltid en bra inspirationskälla om man vill ha nått smarrigt att äta.
Kommentarer
Trackback